Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA

Volonteri Ine od zapuštenih igrališta stvaraju đačka vježbališta

akcija
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/16
13.10.2015.
u 13:15

Radnici i menadžeri iz kluba: Najdraže su nam akcije u kojima radimo nešto dobro za djecu

Sadnjom mladica jabuka u vrtu škole, bojenjem nogometnih golova, postavljanjem motoričkih sprava u parku te iscrtavanjem linija na sportskom terenu nastavljena je akcija "Svi na igrališta". Riječ je o projektu koji je pokrenuo Večernji list u suradnji s Gradom Velika Gorica, a čiji je cilj trenutačno zapušten prostor oko četiri velikogoričke osnovne škole pretvoriti u igrališta na kojima će se najmlađi svakog dana igrati i boraviti na zraku.

Volontiranje ispunjava

U jučerašnjem uređivanju zajedničkog igrališta osnovnih škola Jurja Habdelića i Eugena Kvaternika sudjelovali su i volonteri Ine, koja je partner projekta te velik prijatelj djece.

– Cilj nam je redovito doprinositi razvoju društva i zajednice kako individualnim volontiranjem tako i u organiziranim korporativnim akcijama – rekao je Neven Pavao Poklepović, voditelj Kluba volontera Ine, koji okuplja više od 600 zaposlenika koji redovito sudjeluju u raznim akcijama. U posljednje četiri godine, koliko klub postoji, volonteri Ine sudjelovali su u ukupno 80 akcija, a svake ih se godine organizira sve više.

– Posebno nam je drago kada je riječ o djeci, kao u ovom slučaju. Stoga smo jako zadovoljni što nam tvrtka omogućuje da jedan dan, umjesto na poslu, provedemo pomažući drugima – rekao je Neven Pavao Poklepović te napomenuo kako klub zaprima brojne zamolbe, pa je formirano i povjerenstvo koje odlučuje o akcijama u kojima će volonteri sudjelovati. Što se tiče samih volontera, u klubu sudjeluju svi, od zaposlenika u maloprodaji do onih u financijskom sektoru i menadžmentu. Na jučerašnjoj je akciji rukave zasukalo devetero volontera, među kojima je bila i Andrea Horvatin, volonterka s najduljim stažem u Ininu klubu volontera.

– Uvijek se nakon akcije osjećam jako ispunjenom i sretnom. Osim što radimo, međusobno se i družimo tako da uvijek pokušam motivirati što više kolega da sudjeluje u volontiranju – rekla je Andrea Horvatin, koja je u ruke, osim kista, uzela i lopatu te zasadila nekoliko voćka u vrtu škole. A Jana Čuturić, također volonterka iz Kluba, i sama dolazi iz Velike Gorice tako da, kaže, zna koliko je ovakva akcija korisna.

– Djeca inače ne provode puno vremena na ovim igralištima, ali sam sigurna da će se nakon obnove igrati ovdje i tijekom školskog odmora, ali i nakon nastave. I inače rado sudjelujem u akcijama, ali sada sam jako ponosna što radim nešto korisno za vlastiti grad – rekla je Jana Čuturić, koja je s kolegama bojila opremu na igralištu. Dok su radili, posjetili su ih i Mario Vrgoč, član uprave Večernjeg lista te Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

– Jako se ponosimo projektom čiji je cilj da djeca budu sretna i da imaju zdrav odgoj u zdravom okruženju – rekao je Dražen Barišić te napomenuo kako je jedan od ciljeva Velike Gorice konstantno ulaganje u infrastrukturu i obrazovanje.

Poseban dizajn

U sklopu projekta na igrališta će se postaviti i posebno dizajnirane motoričke sprave za djecu tvrtke Kova koja se bavi proizvodnjom komunalne opreme, sprava za vježbanje, vrtne opreme te opreme za dječja igrališta.

– Trend je opremanje igrališta spravama koje nisu namijenjene samo za skakanje i igru nego se traže sprave na kojim će djeca kroz zabavu moći i vježbati – rekao je Vjekoslav Kovačić, vlasnik tvrtke koja je u park postavila sprave za razgibavanje cijelog tijela, za jačanje mišića, ali i razvijanje fleksibilnosti. Kako kažu, nadaju se da će se sprave, osim u igri, koristiti i na nastavi tjelesnog odgoja.

>> Do sredine listopada uredit će se školska igrališta u Velikoj Gorici

Komentara 2

LE
LexxieFoxx
14:34 13.10.2015.

Vratite nam INU lopovi...ovo je mazanje ociju javnosti...nabijem vas....

KS
krao_sam
15:15 13.10.2015.

Jesu volonteri iz Madjarske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije