Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U znak podrške

Vodeći hrvatski hoteli ugasili svjetlo za planet Zemlju

HUP
Foto: Promo
1/3
27.03.2017.
u 13:31

Hoteli renomirane zagrebačke zagrebačke hotelijerske tvrtke, HUP - Zagreb d.d., koja u svojem portfelju ima i brand Dubrovnik Riviera Hotels odnosno novi, "najraskošniji Sheraton na Mediteranu", Sheraton Dubrovnik Riviera, sudjelovali su i ove godine u globalnoj akciji, Sat Zemlje. Ova se globalna inicijativa održava od 2007. godine te joj je cilj ukazati na nužnost očuvanja prirodnih resursa Zemlje.

Ove su subote, 25. ožujka, od 20:30 do 21:30 zagrebački hoteli grupacije Hup - Zagreb d.d. The Westin ZagrebSheraton ZagrebPanorama Zagreb HotelHotel International te Hotel Jadran, kao i hoteli sestrinske kompanije okupljenih pod brandom Dubrovnik Riviera Hotels (Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel, Hotel Mlini, Hotel Astarea, Ville Mlini - na dubrovačkoj rivijeri), pridružili brojim građanima i primijenili mjere uštede električne energije za vrijeme Sata Zemlje, kako bi odaslali snažnu poruku o važnosti očuvanja energije i brige za planet. Najveća svjetska hotelijerska grupacija, Marriott International, u čiji su portfolio uključeni i vodeći hrvatski hoteli The Westin Zagreb, Sheraton Zagreb te Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel na dubrovačkoj rivijeri, već devetu godinu zaredom sudjeluju u Satu Zemlje, koji se ove godine obilježio u preko 170 zemalja.

U znak podrške hoteli su ugasili vanjsku znakovnu rasvjetu, prigušili dio unutarnje rasvjete, koristili svijeće u javnim prostorima poput restorana i barova te su informirali goste i pozvali ih na sudjelovanje u ovoj akciji. Hoteli su pripremili atraktivne deserte i koktele, inspirirani planetom Zemljom, koji koloritom asociraju na planet Zemlju, uz nezaobilazno korištenje organskih namirnica, idealnih za uživanje uz romantičan sjaj svijeća.

Sat Zemlje kao sve popularnija globalna akcija ima za cilj educirati generacije o važnosti očuvanja okoliša te šalje snažnu poruku o utjecaju i doprinosu pojedinca u borbi protiv klimatskih promjena, stoga i sljedeće godine upalite na sat vremena - mrak.

Za više informacija molimo posjetite: www.earthhour.org i www.hupzagreb.com

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije