Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo

Vlč. Razum: Biskupi se priklonili lijevoj internacionali

ne u eu  (1)
Marko Prpić/PIXSELL
18.01.2012.
u 21:54

Za Crkvu nema nikakve dobrobiti od, ne daj Bože, ulaska Hrvatske u EU. Ali će zasigurno biti štete, kaže dr. Stjepan Razum

Dio klera u Crkvi već se dugo buni zbog plebiscitarne potpore HBK ulasku Hrvatske u EU, ali nitko se javno ne usudi suprotstaviti biskupima. Tek je jedan od viđenijih svećenika, dr. Stjepan Razum, povjesničar i voditelj arhiva Zagrebačke nadbiskupije, imao hrabrosti to objaviti. Ali, istodobno kritizirajući biskupe i objašnjavajući zašto je protiv njihova svrstavanja na jednu stranu, tvrdeći da su se biskupi priklonili čak lijevoj internacionali!

"Biskupi su poslali poruku glede referenduma, pa pišu: "Svjesni smo da je odluka o ulasku u EU po mnogo čemu dalekosežna te razumijemo strahove mnogih da bi nam to moglo ugroziti suverenitet i posebno nacionalni identitet. Ipak, uvjereni smo da će ta opasnost postati realnom samo ako sami ne budemo dovoljno držali do svoje suverenosti..." Biskupi svojom preporukom čine žalosni doprinos ugrozi suvereniteta. Ne samo da uočavaju opasnost, već oni svojevoljno i svjesno srljaju u tu opasnost... Za Crkvu nema nikakve dobrobiti od, ne daj Bože, ulaska Hrvatske u EU. Ali će zasigurno biti štete, jer u današnjoj političkoj konstelaciji na vrhu su oni koji Crkvu uopće ne vole", kaže Razum.

"Ja ću izabrati po savjesti, te ću na listiću zaokružiti PROTIV ulaska Hrvatske u EU", kaže i tvrdi kako su se naši biskupi "u političkom smislu svrstali na jednu stranu, što je nedopustivo". "Štoviše, priklonili su se lijevoj internacionali, koja inače nema gotovo nikakve veze s Crkvom i vjerom, a svrstali su se protiv hrvatskih rodoljuba.

Ključne riječi

Komentara 19

US
U sridu
23:05 18.01.2012.

GLAS RAZUMA !

JI
jimbeam
23:48 18.01.2012.

Koji oksimoron,prezime razum,a razuma nema,crkva dobiva gotovo milijun kuna svaki dan(320.000.000 Kn godišnje) od ovog naroda i treba da šute i ne seru,EU nam je jedini spas,samo idiot to ne vidi!

DH
dhl
22:52 18.01.2012.

\"Za Crkvu nema nikakve dobrobiti od ... ulaska Hrvatske u EU\" ??? Dakle, jedino što brine ovog gospodina je što bi crkva mogla izgubiti privilegije koje sada uživa. Za Hrvatsku i Hrvate nije ga briga ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije