Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOR ZA ETIKU

Silobrčić otkrio zbog čijeg je maila podnio i ostavku i što bi preporučio Plenkoviću u vezi Barišića

Vlatko Silobrčić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
02.12.2016.
u 18:18

Kaže da ima dovoljno dokaza da je riječ o plagijatu, uključujući i činjenicu da se Barišić ispričao autoru

Vlatko Silobrčić, koji je dao ostavku na mjesto predsjednika Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju zbog nemogućnosti da procesuira slučaj navodnog plagijata ministra znanosti, obrazovanja i sporta Pave Barišića, rekao je da bi na mjestu premijera Andreja Plenkovića smijenio Barišića.

- Da sam ja premijer, ja znam što bih napravio. Ja bih smijenio ministra - rekao je na televiziji N1 Silobrčić, koji smatra da jest riječ o plagijatu. Kaže da ima dovoljno dokaza za to, uključujući i činjenicu da se Barišić ispričao autoru.

Prijedlog izvjestitelja je bio da je riječ o plagijatu, ali nije bilo dovoljno glasova da se taj prijedlog prihvati, rekao je Silobrčić, koji i dalje ostaje u Odboru.

Silobrčić je već na početku sjednice najavio svoju ostavku, i to zbog elektroničke poruke koju je dobio iz Agencije za visoko obrazovanje. Naveo je da je poruka bila usmjerena na to da odvrati Odbor od donošenja ikakva mišljenja o prijavi protiv aktualnog ministra znanosti.

- Mail mi je poslala gospođa Gopić, tajnica prošlog Odbora. Ono što mi je dalo razmišljati je činjenica da takav e-mail dolazi baš kad se raspravlja o ministru, s time da je u tom e-mailu bilo sugestija koje su upućivale da bi bilo dobro odgoditi sjednicu, ne donijeti zaključak... Zaključio sam što moram napraviti. Već sam tad odlučio podnijeti ostavku - rekao je Silobrčić.

>> Nema rasprave o prijavi za plagijat protiv Barišića?

>> Barišić odbacio sve optužbe pa citirao Glavaša: 'Neka presude ne donose mediji, neka presude donose sudovi'

Komentara 10

DU
Deleted user
20:46 02.12.2016.

Koliko pravih diploma u Hrvatskoj ima najbolje govori činjenica o općem stanju u zemlji

DU
Deleted user
21:16 02.12.2016.

O moralu ovog starčića već priča i Živi zid.

ZI
Zir
19:53 02.12.2016.

Silobrcic ima moral, da pun je oduvijek crvenog morala!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije