navigacija Hrvatska 102
Vlatko Cvrtila:

'Postoji mogućnost velikog terorističkog napada u Europi'

Ono što se prijeti Europi i način kako bi se taj napad mogao poduzeti – to bi morao biti spektakularan napad pa se predviđa da bi bio sinkroniziran u jednom gradu ili nekoliko gradova EU, kaže Cvrtila

'Postoji mogućnost velikog terorističkog napada u Europi'

Foto: Tatjana Tadic/PD/PIXSELL

Stručnjak za geopolitiku i nacionalnu sigurnost Vlatko Cvrtila upozorio je kako Europi prijeti veliki teroristički napad.

– Ono što se prijeti Europi i način kako bi se taj napad mogao poduzeti – to bi morao biti spektakularan napad pa se predviđa da bi bio sinkroniziran u jednom gradu ili nekoliko gradova EU. Ne treba tu mogućnost isključiti bez obzira na to koje se mjere poduzimaju da se to spriječi – rekao je gostujući u Dnevniku N1 televizije.

Kazao je kako je današnji napad u Istanbulu bilo teško predvidjeti.

– Imamo primjere takvih bombaških napada u recentnoj povijesti koje je jako teško otkriti. Njihove namjere je teško otkriti. Ne moraju oni biti pripadnici neke velike skupine, nego to mogu počiniti sami. Turska unatoč svojim naporima ne može spriječiti ovakve napade – rekao je.

Hrvatska, po njemu, ne izazva nasilne reakcije i konstruktivna je u politikama koje pridonose međunarodnom miru.

– Hrvatska ne bi trebala biti prva meta takvih napada za razliku od nekih drugih država – kaže Cvrtila. Ipak, upozorava, terorizam ne bira države niti žrtve.

>> Turski premijer: Bombaš samoubojica je bio pripadnik ISIL-a. Svi ubijeni su stranci

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (3 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

29
Registracija
 • babanko babanko

  12.01.2016 u 19:23h

  Ovo što piše u članku jasno je svakom vrapcu na grani i ne moraš biti stručnjak za geopolitiku... Također postoji velika šansa da se ove godine sruše dva zrakoplova..te još veća šansa da na Kupresu ponovo padne snijeg.
  21 95% 1
 • mladen.pavlinic mladen.pavlinic

  12.01.2016 u 19:59h

  Dobro jutro drug cvrtila
  15 100% 0
 • Idler 3

  12.01.2016 u 20:42h

  Jasno je to odavna, a pogotof od kad je Europa otvorila vrata izbjeglicama. Njemice već "oduševljeno" planiraju kak buju hodale zamotane, u grupami i s barem jenim muškim u društvu >;-)) Ljudi moji vidite li kam su nas dopelali nazovi-ljevičarski bolesnici. Puhovski si još ima obraza prozivat neke "mrske" Poljsku, Mađarsku....a svak pametan od njih ima kaj i navčit !!!
  11 100% 0
 • Miške 3 Miške 3

  13.01.2016 u 07:35h

  Kako je samo taj gospodin Cvrtila pametan. A k tome još i Genero, pa Kalinić, pa onaj profesor koji je rekao da nam je spas u natalitetu Opatovac-Rimac.
  1 100% 0
 • BraBar

  13.01.2016 u 05:40h

  Stručnjak za geopolitiku i nacionalnu sigurnost Vlatko Cvrtila otkrio toplu vodu!!!!!!
  1 100% 0
 • nindjago nindjago

  12.01.2016 u 22:51h

  Ovi se izgleda napusio one trave iz like sto puse oni hdz-ovci.Pa cuje li on sebe.Bio napad u Istanbulu malo prije i sad ti pametan.PAMETARU I STRUČNJAČE RECI GRAD I VRIJEME onda se zovi strucnjakom.
  3 100% 0
Pregledaj sve komentare