Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 14 DO 15 SATI

Vlakovi će sutra stati na sat vremena zbog štrajka strojovođa

VLAK
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
28.05.2015.
u 14:29

Zbog najavljenog štrajka solidarnosti osam vlakova bit će otkazano, a 79 vlakova koji će stajati između 14.00 i 15.00 sati kasnit će u polasku i dolasku

Sutra od 14 do 15 sati Sindikat strojovođa Hrvatske najavio je održavanje štrajka solidarnosti s radnicima trgovačkog društva Uljanik TESU.

Tvrtka Hrvatske željeznice Putnički prijevoz objavila je da će strojno osoblje u 14 sati zaustaviti sve vlakove u prvom sljedećem kolodvoru, a vožnju nastaviti u 15 sati. Zbog najavljenog štrajka solidarnosti osam vlakova bit će otkazano, a 79 vlakova koji će stajati između 14 i 15 sati kasnit će u polasku i dolasku.

Podsjetimo, Županijski sud prekjučer je nakon tužbe HŽ PP-a zabranio štrajk. Međutim, SSH ima pravo na štrajk solidarnosti, što su odlučili iskoristiti.

>> U regionalnom prometu otkazano 15 vlakova, u Zagrebu 22 vlaka

Komentara 1

Avatar comparator
comparator
14:55 28.05.2015.

Ovo će izgledati kao redovno kašnjenje pa se nemojte zabrinjavati. Ipak trebalo bi ih sve otpustiti jer prema nama drugima imaju izuzetno velike plaće i beneficirani staž. Ako nisu zadovoljni neka mijenjaju posao. Građani ionako plačaju direktno i putem proračuna slabu uslugu HŽ-a . Usluga, sporost ,neudobnost,i zapuštenost vlakova je užasna .Da nije bilo Marije Terezije ni ovo nebi imali. Sječam se da nam je i Kenedi poklanjao njihove odslužene dizelke. Mi smo uložili jedino u plaće i regrese zaposlenih i dali smo im prava.Sad dižemo kredite koji su uloženi u kubike šodra kako bi se sakrilo i opralo njihovo podizanje ali od konkretnih promjena ni p. Zamislite jedna pruga prema Koprivnici je modernizirana . Treba ih sve zaprti i ne pustiti više nikad jer je sigurno toliko ukrađenog da i oni koji daju kredite to ne smiju priznati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije