Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 3 tjedna

Hrvatski vlak stigao iz Mađarske

vlak
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/9
08.10.2015.
u 12:05

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer je tijekom službenog posjeta Mađarskoj izjavila da je s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom dogovorila da se vlak napokon vraća u Hrvatsku

Vlak Hrvatskh željeznica koji je bio zadržan u Magyarbolyju u Mađarskoj u 10:35 sati je krenuo prema granici gdje je oko 12 sati stigao na kolodvor u Osijeku nakon čega će brzo nastaviti vožnju prema Vinkovcima, javlja HRT.

Vlakom upravlja posada od dvojice strojovođa Dražen Semialjac i Zdenko Žebić, pilot Krunoslav Pavoković te pregledač kočnica Darko Sesvečen, javljaju 24sata. Kompoziciju je iz Mađarske ispratio načelnik PU osječko baranjske Milan Baričević u društvu kolega iz Mađarske.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer je tijekom službenog posjeta Mađarskoj izjavila da je s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom dogovorila da se vlak napokon vraća u Hrvatsku. No, MUP je ubrzo na svojim stranicama objavio da su oni to dogovorili još prije tjedan dana. 

– Temeljem bilateralnog sastanka glavnog ravnatelja policije g. Dominića i direktora mađarske policije g. Pappa koji je održan 1. listopada u Letenyu, za 8. listopada u 10 sati dogovoren je povrat privremeno zadržanog vlaka HŽ-a u Mađarskoj. Povrat će biti na graničnom prijelazu Beremend - Baranjsko Petrovo Selo – istaknuo je u priopćenju na MUP-ovim stranicama u 21 sat. Kasnije tijekom večeri MUP je nadopunio priopćenje: 

Na spomenutom sastanku Dominića i Pappa, jedna od tema je bila i povrat vlaka, za što je Papp obećao da će realizacija uslijediti u narednim danima. O održanom sastanku sačinjen je i zapisnik, odnosno donijeti su zaključci, koje je istoga dana (1.10.) potvrdila i mađarska policija. Također, večeras tijekom večeri mađarski policijski časnik za vezu kontaktirao je načelnika Ureda glavnog ravnatelja policije te izvijestio kako je nastavno na sastanak dvojice direktora policija i dogovora o povratu vlaka, realizacija dogovorena za sutra ujutro, piše u priopćenju objavljenom sinoć pet minuta prije ponoći.

>>MUP: Povratak vlaka za četvrtak ujutro u 10 sati dogovoren je još 1. listopada

Komentara 128

TO
tolitol
09:45 08.10.2015.

Drugim riječima, Kolinda je počistila nered koji su iza sebe ostavili Milanović, Ostojić i društvo. Još samo mjesec dana pa će se u punoj mjeri moći krenuti u saniranje četverogodišnje štete ove garniture. Jedva čekam.

BU
Bulaba
09:46 08.10.2015.

Što je ovo, gdje je demanti mađarske vlade da Ostojić i ravnateljstvo policije LAŽU da su oni dogovorili povratak vlaka? Kakav je ovo udbaški feces od vijesti? Povratak vlaka je dogovorila Kolinda s Orbanom, koji je onda dao nalog državnom odvjetništvu da se vrati vlak, dok je Ostojić lagao i pio gemište pod nekom bukvom.

NA
navodno
09:46 08.10.2015.

Predsjednica je slučajnog premijera i Ostoju izdominirala ko pučkoškolce. Imat će tikove kad god je vide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije