Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda za klevetu

Vlahović dužan isplatiti 27.000 kuna Pupovcu jer je rekao da zarađuje na srpskom jadu

Nenad Vlahović
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
03.06.2016.
u 15:48

Vezano za izjave kojim se Pupovca kvalificira kao, navedeno je, "etnobiznismena", obrana je isticala kako Vlahović "nije izjavio ništa što već nisu mnogi drugi, prvenstveno bivši predsjednik Ivo Josipović"

Miloradu Pupovcu na račun će sjesti 19.280 kuna odštete, koliko mu je dužan isplatiti njegov politički oponent Nenad Vlahović jer ga je nazvao, među ostalim, "biznismenom koji se obogatio na srpskoj tuzi i jadu". Usto, Vlahović mu je dužan isplatiti i 7375 kuna sudskih i odvjetničkih troškova. Nepravomoćna je to presuda Općinskog suda u Osijeku za klevetu i uvredu na koju će se čelnik Srpske pravdene stranke, za pretpostaviti je, žaliti.

Riječ je o izjavama koje je Vlahović izrekao u kolovozu 2014. za Bjelovarsko-bilogorski magazin, u intervjuu pod naslovom "On je najveći biznismen koji se obogatio na srpskoj tuzi i jadu". Vlahović je, naveo je Pupovac u tužbi, iznio čitav niz neistina. Među njima su, navodi, i izjave "Obnova kuća nazire se tek u tragovima, za što su isključivi krivci ljudi koji su proces povratka trebali voditi, a to je Pupovčev SDSS. No, za njih Slavonija i 100 sela oko Požege ne postoje". Rekao je i kako se "radi o neoprostivim greškama koje graniče s veleizdajom Pupovca". Nazvao ga je i "potrošenim političarom koji si je osigurao stan od 100 kvadrata u Londonu i New Yorku", a spomenuo je i Pupovčevu "velebnu kuću pod Sljemenom".

-"Sve on to radi za novac, on je najveći biznismen koji se obogatio na srpskoj tuzi i jadu" – izjavio je tada Vlahović.

Vezano za izjave kojim se Pupovca kvalificira kao, navedeno je, "etnobiznismena", obrana je isticala kako Vlahović "nije izjavio ništa što već nisu mnogi drugi, prvenstveno bivši predsjednik Ivo Josipović". Pupovac je tražio odštetu od 500 dnevnih dohodaka, što je blizu 100.000 kuna, no sud toliki iznos nije odobrio.

-Ne može se tako ponašati, ako se treba razgovarati, onda se lijepo razgovara – poručio je sudac Ivan Vulić, koji je suprostavljene strane ranije pozivao na pomirbu, ali su odbili.

>>Zoran Milanović nakon obraćanja premijera: 'Izbori su u devetom mjesecu'

Komentara 10

BU
Burger
15:59 03.06.2016.

Što je Vlahović krivo rekao

DU
Deleted user
16:53 03.06.2016.

e pa ocito da drugovi si medjusobno mogu sve reci a mi ostali bas i ne...sada cekam da engleska mara to potvrdi ...

Avatar 123456
123456
18:02 03.06.2016.

Evo ti hrvatskog sudstva!!!! Sramota! Čovjek veli istinu koju svi znamo i osude ga! Užas! I sad kaj možemo očekivati od takvog sudstva?! Sve te prodane duše u sudovima treba pozatvarati na višegodišnje robije! Fuuuuj suci, vucibatine!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije