Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKID KOALICIJE HSP AS - HDZ

Vlado Rotim: Iločki HDZ je s Perom Ćorićem raskrstio još 2000. godine

Pero Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
28.07.2016.
u 16:23

'Poslije njegovog odlaska morali smo krenuti iz pepela'

Na zahtjev članova stranke predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Iloka Vlado Rotim prokomentirao je raskid koalicije HSP AS – HDZ i izjave Glavnog tajnika HSP AS Pere Ćorića.

- HDZ je s Perom Ćorićem raskrstio još 2000. godine, nakon poraza na Parlamentarnim izborima, kada je odstupio s mjesta predsjednika GO HDZ-a i sa sobom povukao dio članstva. Otišao je poslije u HIP, pa potom u HSP, a onda u HSP AS. Poslije njegovog odlaska morali smo krenuti iz pepela, rekao je Rotim.

Kaže i kako je Čorić od donedavne predsjednice GO HDZ-a Ilok tražio i na izborima za Mjesne odbore da izađu u koaliciji što su u HDZ-u odbili.

- Rezultat takve odluke je da je HDZ apsolutni pobjednik tih izbora. I u Šarengradu, gdje je Ćorić bio nositelj liste, HDZ je pobijedio i od sedam članova MO osvojili smo 5 mandata, istakao je Rotim.  

Dodao je da s njegovim preuzimanjem mjesta predsjednika GO HDZ u Iloku više neće koalirati s HSP AS i da će na izbore izlaziti samostalno. Moguća je, kao i na državnoj razini, koalicija samo s HSLS-om.    

- Siguran sam kako će raskid odnosa s HSP AS biti pozdravljen i od birača što će se pokazati i na rujanskim izborima, zaključio je Rotim. 

>> HSP AS Vukovarsko-srijemske županije podržava odluku Predsjedništva stranke o raskidanju suradnje s HDZ-om

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije