Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željko reiner

'Vladin plan otpisa dugova HDZ vidi kao lažnu socijalnu osjetljivost SDP-a'

Željko Reiner
Foto: HDZ
26.01.2015.
u 16:32

Nakon što su cijeli mandat pokazivali potpunu bešćutnost i kontinuirano ignorirali najugroženije građane, nisu pokazali niti mrvu socijalne empatije, najednom su sada u predizbornoj godini otkrili da su oni socijaldemokratska Vlada, komentirao je Reiner

Vladin plan otpisa dugova građanima HDZ vidi kao lažnu i zakašnjelu socijalnu osjetljivost koju je SDP-om vođena Vlada odlučila pokazati pred parlamentarne izbore. Teško je procijeniti koliko će taj potez uistinu pomoći onim najpotrebitijima, a koliko on služi kao reklama Vlade, kazao je danas HDZ-ov Željko Reiner na konferenciji za novinare.      

– Nakon što su cijeli mandat pokazivali potpunu bešćutnost i kontinuirano ignorirali najugroženije građane, nisu pokazali niti mrvu socijalne empatije, najednom su sada u predizbornoj godini otkrili da su oni socijaldemokratska Vlada i da bi trebali barem nešto napraviti u tom smjeru. Oni sada pokušavaju javnost uvjeriti da imaju razumijevanje za socijalne probleme građana koji su u ogromnim problemima i teškoćama koje su došle upravo zbog djelovanja odnosno nedjelovanja ove vlade – komentira Reiner koji ovaj potez, ali i turneju potpredsjednice Vlade Milanke Opačić po Hrvatskoj vidi kao osmišljenu promidžbu SDP-a.

– Vrlo dobro je rekao jedan građanin; da opraštaju troškove za mobitel umjesto da nezaposlenima koji si taj mobitel ne mogu ni priuštiti osiguraju posao. I uistinu nezaposlenost u Hrvatskoj raste, no nisu bili sposobni učiniti niti jednu jedinu strukturnu reformu, niti su uspjeli privući investicije, uspijevaju samo sada pet prije 12 povlačiti marketinške poteze kako bi uvjerili da ipak nisu toliko bešćutni i da ipak imaju barem malo socijalne empatije. Pri tome su sve to kratkoročne mjere, isključivo u svrhu promidžbe prije izbora. Treba jasno reći da jedan dio tih mjera znači i trošak koji će morati snositi sljedeća vlada za koju znaju da je neće oni činiti, nego će to biti vlada prevođena HDZ-om pa ih i nije briga kad stvaraju nove troškove – objašnjava Reiner koji podsjeća na glasovanje u Saboru prošli petak kada su vladajući glasovali protiv HDZ-ova zaključka kojim su tražili da se onemogući ilegalno djelovanje stranim financijskim institucijama koje su upisivale založno pravo na nekretnine građana zbog čega građani ostaju na cesti.       

– To je dokaz njihove socijalne neosjetljivost. Sad pozivaju na novi početak, ali to je samo početak njihova kraja – zaključio je Reiner. Njegov stranački kolega Miro Kovač dodaje da se u panici nakon izgubljenih predsjedničkih izbora, SDP-om predvođena Vlada sada reklamira po Hrvatskoj govoreći o otpisu dugova, a pri tome propušta komentirati podatak koji su objavile njemačke vlasti o tome da se u 2013. u tu zemlju doselilo 25 tisuća Hrvata.

–  To znači više od 50 posto jedne generacije, a to je samo Njemačka, gdje su druge zemlje. To je zastrašujući podatak koji pokazuje da je ova Vlada neosjetljiva, da je ne zanima hrvatski čovjek, pa se pitamo tko će financirati odlazak djece u vrtiće, hrvatske mirovine, to je zastrašujuće. Ovako trošiti novce za reklamu, marketing i prikrivati egzodus visokokvalificiranih mladih ljudi, to je strašno – zaključio je Miro Kovač.

>>Hoće li Čačić, Bandić i Vulin u koaliciju s Karamarkom

>>Tomašić neće na izbore s Karamarkom: 'Nema prodaje, nema predaje, nema izdaje'

Komentara 31

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
17:31 26.01.2015.

Koji otpis.....To će sada rasporediti i poslati onima koji su još toliko ludi da još plaćaju i za sebe i za druge.

MX
MXLCLGTG
17:23 26.01.2015.

Bilo bi interesantno vidjet kome i sta su oprostili cini mi se da je ovo kopija predstecajne nagodbe gdje se oprastalo samo podobnima.

MX
MXLCLGTG
17:25 26.01.2015.

Kredite OPG nisu uzeli u obzir i njima zamrznuli franak ali onima Koje kupovo apartmane i ostalo jesu e tako ce biti i sa ovim oprostom dugova vec je kampanja pocela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije