Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Šeks: Nisam politički mrtvac, sudjelovat ću na izborima u HDZ-u

Naslovnica
Foto: VL
11.02.2016.
u 00:01

- Govorio sam iz ljudskih motiva da pomognem jednom mladom čovjeku koji je imao sve uvjete da mu se oprosti osam mjeseci od 30 mjeseci zatvora na koliko je osuđen, a izdržao je 22 mjeseca - ispričao je Šeks

Mnogi su ga već bili “pokopali”, no Vladimir Šeks nema namjere nestati s hrvatske političke scene. Ni skandal sa “zagovaranjem” pomilovanja Vanje Goldbergera, svog bivšeg savjetnika iz dana kad je bio predsjednik Hrvatskog sabora i prijatelja njegova pokojnog sina Domagoja nije razlog da nestane. Naprotiv, on drži da nije mogao niti želio ne pokušati pomoći. Zbog tog skandala dao je ostavku na mjesto savjetnika predsjednice Republike Hrvatske za ustavnopravna pitanja. Objašnjava zašto mu se skandal dogodio.

- Progovorio sam iz srca. Govorio iz ljudskih motiva da pomognem jednom mladom čovjeku koji je imao sve uvjete da mu se oprosti osam mjeseci od 30 mjeseci zatvora na koliko je osuđen, a izdržao je 22 mjeseca. Ima dvoje djece od dvije i pol i od 18 godina, nekoliko teških kroničnih bolesti i vrlo je skupo platio tu nesretnu epizodu s drogom. Njegovi roditelji, a i on sam iz kaznionice, njegova supruga te punoljetna kćer molili su me da pomognem na neki način da što prije izađe iz zatvora. Kroz njega sam ja vidio svoga sina Domagoja. Korektno sam zamolio nekoliko članova komisije da uzmu u obzir sve okolnosti koje je Vanja naveo u molbi i da to pažljivo razmotre - rekao nam je Šeks.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>> Hasanbegović: Sporna kapa nije ustaška, već mog prijatelja HOS-ovca koji mi ju je 1993. dao na proslavi u Splitu

>> Josip Novaković: U Vladi bi trebalo biti još Hrvata iz iseljeništva

>> Orešković ide na prvi summit EU, ali predsjednica želi na ostale sastanke

>> Rad po učinku: HZZO odbija platiti 150 milijuna kuna bolnicama

>> Papino putovanje: Susret na Kubi zasjenit će posjet 'najospanijem gradu na svijetu', meksičkom Juarezu

>> Počinje Berlinale: 'Hail Caesar' braće Coen otvara filmski festival

Foto: VL

Ključne riječi

Komentara 28

PS
PLETER S PLIVE
22:14 10.02.2016.

Ljudi, Srbi u Hrvatskoj Vam rade državni udar,a vi pišete o perifernim temama!!!

DI
dokazano.istinito
08:19 11.02.2016.

cenik je danas biti u srbiju ponos srbstva a novine i medije u hrvatskoj vriju od mrznje prema svakome koji je domoljub a zasto je to tako mozete zahvaliti srbijanizmu u hrvatskim medijama ..................................srpska vlast je cetnicka a medije u hrvatskoj moderiraju cetnicka braca

Avatar hucika
hucika
22:20 10.02.2016.

bravo, trebaju nam ovakve mlade snage

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije