Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPOZIV KARAMARKA

Šeks: Izgledi su fifty-fifty, odlučit će ova dva tjedna

Vladimir Šeks
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
27.05.2016.
u 23:17

HDZ i Domoljubna koalicija imaju puno aduta da uvjeravaju dio zastupnika Mosta, rekao je Šeks

Vladimir Šeks rekao je večeras u Dnevniku HTV-a da su izgledi za izglasavanje nepovjerenja potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku zasad "fifty-fifty".

- Odlučit će ova dva tjedna u kojima će jednim intenzivnim političkim djelovanjem jedna i druga strana nastojati pridobiti potrebnu količinu glasova - rekao je doajen HDZ-a.

- HDZ i Domoljubna koalicija imaju puno aduta da uvjeravaju dio zastupnika Mosta i dio ostalih koji podupiru i žele podupirati izglasavanje nepovjerenja, da im ukažu da to ne čine jer će time otvoriti mogućnost političke, parlamentarne krize, koja će na kraju iznjedriti da će Most na prijevremenim parlamentarnim izborima biti debelo ispod dosadašnjeg broja mandata, da će i HDZ biti znatno havariran i da će to otvoriti put za povratak na vlast SDP-a - rekao je Šeks.

Šeks je rekao da Most inzistiranjem na izglasavanju nepovjerenja provocira nove izbore, a tvrde da ih ne žele. Šeks je, govoreći o potencijalnoj ustavnoj krizi, rekao da se izbori mogu provesti bez Ustavnog suda, ali da rezultate ne bi imao tko verificirati.

- Izbori bi bili provedeni i tu bi se stalo - rekao je Šeks.

Šeks je, govoreći o svom povratku u politiku, rekao da se kani politički aktivirati u Klubu utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman i u Akademskoj zajednici Ante Starčević te da sudjeluje u izradi zakona o braniteljima. Na pitanje bi li mogao svojim angažmanom pomoći u spašavanju potpredsjednika Vlade, odgovorio je da su karte već podijeljene te da on tu ne bi imao što pomoći ni odmoći.

Komentara 11

BO
bozzo147
05:05 28.05.2016.

Ovaj je pisao zakone i omogučio da se Hrvatska opljačka

DU
Deleted user
09:54 28.05.2016.

Sukob među udbašima koji su uvijek iz podzemlja vladali ovom državom.Pitanje je sada stati uz "prosvijetljene" domoljube HDZ ili prosrpski i projugoslavenski orijentiranu ekipu voljnu lažirati izbore SDP-HNS i sateliti! Narod neka odluči !!!

ST
stefj
10:35 28.05.2016.

Eh Šeks, preživio je sve promjene u HDZ-u do Karamarka. Kakti je sam otišao, no rekao je da će ponovo aktivirati kad Karamarko ode. Znači li ovo da Karamarko odlazi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije