Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
57. rođendan Večernjaka

Brojeve koje sam propustio zbog putovanja tražio sam u remitendi

29.06.2016.,  Zagreb- Vladimir Kvenstek, dugogodisnji citatelj Vecernjeg lista.  DKS_56140010 Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/7
01.07.2016.
u 14:06

Omiljeni mi je autor Hassan Haidar Diab, ne propuštam kolumne Milana Ivkošića, Milana Jajčinovića, Nine Raspudića i Ružice Cigler

Svoj je Večernjak Vladimir Kveštek počeo kupovati od prve plaće prije 46 godina. Voli putopisne reportaže, crnu kroniku, sport

Iščitavanje Večernjaka njegova je tradicija duga sada već 46 godina – na kioscima je Vladimir Kveštek svoje novine počeo tražiti s prvom dobivenom plaćom, još kao 22-godišnjak, a onda je Večernjak sve do danas ostao njegov jutarnji ritual. Kako kaže, nerijetko se iščitavanje članaka i reportaža oduži i do večernjih sati.

Ponedjeljkom u Slavonskoj

Ovaj umirovljeni Zagrepčanin novine je kupovao na kioscima, a zbog čestih putovanja, kada bi i propustio nekoliko izdanja, po svoje bi propuštene brojeve išao u Slavonsku, na nekadašnju Večernjakovu adresu – sve dok, prisjeća se, jednom nije uspio kupiti propušteni broj.

– Hodočastio sam ponedjeljkom po propuštene brojeve. A onda tog dana jednostavno nije bilo remitende i propušteno više nisam mogao pročitati – sjeća se razloga koji ga je natjerao da postane Večernjakov pretplatnik.

I to onaj koji u novinama čita baš sve, pa na korist nas novinara nazove u redakciju i upozorava na pogreške koje su nam se potkrale.

Jedan je od onih čitatelja koji čitanje počinje od zadnje prema prvoj stranici – navika mu je to još od 1970. godine kada je kupio prve novine.

– Volim sport, čitam crnu kroniku, a budući da su putovanja moj interes, volim i putopisne reportaže kao i rubrike koje se bave putovanjima. Neću preskočiti ni gradsku rubriku, ipak je Zagreb grad u kojem sam rođen, odrastao i u kojem sam radio – kaže Kveštek. Iako mnoge europske metropole poznaje kao svoj “džep”, Zagreb je grad u kojem je između ostalog baš naš čitatelj zaslužan za mnogo stvari i događanja. Radio je, naime, kao gradski komunalni inspektor.

– Bio sam jedan od onih koji su zaslužni za Univerzijadu, a sada ću dočekati i nove igre – kaže. Čitajući članke, vijesti, izvještaje i reportaže, tako je izabrao i svog omiljenog autora: Hassana Haidara Diaba, a ne propušta ni kolumne Milana Ivkošića, Milana Jajčinovića, kao ni Ružice Cigler.

Sad preskačem politiku

– Na svojim putovanjima nisam se micao iz Europe i zato mi se jako sviđaju reportaže Haidara Diaba. To volim čitati. Čitam, naravno, i Ivkošića koji je jedan od autora s kojima se razilazim u mišljenju, često se zbog njegovih tekstova naljutim, a ne propuštam ni kolumne Nine Raspudića, za kojeg držim da je realniji. Priznat ću odmah: ova posljednja politička zbivanja jednostavno nisam želio čitati, te sam stranice preskakao – kaže Kveštek. U Večernjaku ni danas ne bi ništa mijenjao, to su njegove, zagrebačke novine i takvima će i ostati.

>>Večernji list čitaniji od konkurencije

Komentara 2

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:50 01.07.2016.

Ala reklame ... Pa svugdje ima malo zaostalih.

Avatar pozor
pozor
19:06 02.07.2016.

Bolje da cita knjige

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije