Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica

Vlada sutra predlaže poskupljenje bolničkog liječenja i plaćanje naknade na Hitnoj

11.02.2016., Zagreb - Na trecoj sjednici Vlada RH je, uz ostalo, raspravljala o prijedlogu amandmana Vlade Republike Hrvatske na konacni prijedlog zakona o izmjeni Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasnistvu Republike Hrvatske. Vlaho Orepic,
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.05.2016.
u 18:53

Izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju propisuje se obveza plaćanja naknade za pregled u hitnom bolničkom prijamu

Najavljene promjene dvaju ključnih zdravstvenih zakona sutra u srijedu su na dnevnom redu sjednice Vlade. Izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti uvodi se obveza dežurstva i pripravnosti za liječnike primarce u koncesiji.

Izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju propisuje se obveza plaćanja naknade za pregled u hitnom bolničkom prijamu, čega je najava digla veliku prašinu u javnosti. Predlaže se i povećanje maksimalnog iznosa sudjelovanja osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite s 2000 kuna na 3000 kuna, koliko će platiti osobe koje završe u bolnici a nemaju dopunsko osiguranje, a usklađuju se i obveze osnovnog zdravstvenog osiguranja sa Zakonom o životnom partnerstvu.

>> Svugdje plaćaju preglede oni koji nisu hitni, a žele se hitno pregledati

Komentara 54

OB
ObrenM
19:03 24.05.2016.

Molim sudionike portala da me prosvijetle i kazu gdje ova vlada do sada nije zakinula malog covjeka.

AN
Andremar
19:55 24.05.2016.

Domoljubno reketiranje građana.

MA
macor
19:25 24.05.2016.

"Domoljubi" samo vi sisajte ovce.One vas i dalje vole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije