Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Na pola puta'

Vlada se pohvalila: Evo što smo sve ostvarili!

Plan 21 - Na pola puta
Foto: Vlada RH
1/2
23.12.2013.
u 10:50

Kukuriku koalicija sastavila je, u povodu dvije godine mandata Vlade RH, popis ostvarenih stvari iz "Plana 21" pod nazivom "Na pola puta".

Vlada Republike Hrvatske prije točno dvije godine prisegnula je u Hrvatskom saboru. Tim povodom Kukuriku koalicija sastavila je pregled ostvarenih stvari iz "Plana 21" nazvan "Na pola puta".

Ističu kako su iza njih dvije godine tijekom kojih su se borili s brojnim izazovima koje su im ostavili u naslijeđe i da su zatekli državu koja se skupo i često nepotrebno zaduživala te goleme skrivene dugove i veliki nered, posebno u javnim poduzećima.

"U protekle dvije godine napravili smo velike korake – fiskalizacijom smo uveli red u plaćanje gotovinom, uvodi se red u plaćanje poreza. Pristiglo je 822.335 zahtjeva za legalizaciju bespravne gradnje, uređujemo biračke popise. Objavili smo registar branitelja. Konačno imamo na jednom mjestu registar posvojitelja, kao i jedinstveni registar socijalne skrbi. Zahvaljujući davanju mogućnosti za reprogramiranjem dugova i predstečajnim nagodbama, smanjena je nelikvidnost, spašavaju se radna mjesta, a zakonima i drugim mjerama činimo sve da potaknemo investicije", kažu iz Kukuriku koalicije koja je sve što je ostvareno u dvije godine mandata objavila na službenim stranicama.

Što je sve popisano na listi ostvarenoga možete pogledati OVDJE.

Uz popis ostvarenoga, iz Kukuriku koalicije najavili su prioritete za iduće dvije godine, a to su gospodarski rast i zapošljavanje. "Sve svoje napore uložit ćemo u to da Hrvatska postane atraktivna zemlja za ulaganje, u kojoj je jednostavno i poticajno poslovati. S druge strane, pokrenuli smo investicije u željeznicu, zračne i pomorske luke. To će u konačnici značiti i otvaranje radnih mjesta i bolji standard građana", stoji u priopćenju koje potpisuje premijer Zoran Milanović.

Dodaju kako čine sve da se proširi područje ljudskih prava i građanskih sloboda i da će braniti dostignutu razinu socijalnih prava.

"Izlazak iz kruga državne zaduženosti i proračunskog deficita nije izvediv bez reforme radnog zakonodavstva i privremene suspenzije ili smanjenja dijela dosadašnjih materijalnih prava zaposlenih u javnom sektoru. Put do prosperitetnije sutrašnjice nije lak i zahtijeva trud i odricanja, strpljenje i razumijevanje. Čvrsto vjerujem da smo odabrali pravi put i da nakon reda i napornog rada slijede rezultati", poručuju iz Kukuriku koalicije.

>> Analiza gospodarskih programa: Tko će nas izvući iz krize?

Komentara 38

GI
gismund
10:58 23.12.2013.

zaista se nemaju čime hvaliti! bolje da se pokriju ušima i šute!!!!

Avatar MrKonfucije
MrKonfucije
11:12 23.12.2013.

Pa oni mora da se šale............. :-)

LA
larala
11:37 23.12.2013.

dok narod nema za kruh oni njihov novac bacaju na izmišljenu samohvalu kao da je narod glup i slijep pa ne vidi kud ih je doveo famozni plan 21.... što nisu napisali koliko se povecao broj nezaposlenih, koliko je firmii zatvoreno, koliko su cijene otišle gore, o povecanju pdv-a, o manjim placama naroda, o izmišljenim agencijama, o pljacki kroz legalizaciju....itd...itd....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije