Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ INA

Vlada reagirala na MOL-ovu objavu dijelova presude u arbitraži

Predsjednik Vlade Andrej Plenković
Foto: Anto Magzan/Pixsell
13.01.2017.
u 22:42

"Republika Hrvatska zahtijevat će poništaj arbitražne odluke od 23. prosinca 2016. pred Saveznim sudom Švicarske"

Vlada je danas priopćenjem reagirala na MOL-ovu objavu dijelova presude u arbitraži o Ini te najavila da će Republika Hrvatska zahtijevati poništaj arbitražne odluke.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Postupak pred Arbitražnim sudom utemeljenim prema Pravilima Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) u Ženevi između Republike Hrvatske i MOL Grupe tajan je u skladu s arbitražnim pravilima UNCITRAL-a te dogovorom stranaka u postupku.

Vlada Republike Hrvatske upoznata je s objavom dijelova arbitražne odluke od strane MOL-a, temeljem zahtjeva Mađarske narodne banke.

Republika Hrvatska zahtijevat će poništaj arbitražne odluke od 23. prosinca 2016. pred Saveznim sudom Švicarske.

Arbitražni postupak između Republike Hrvatske i MOL Grupe pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova (ICSID) u Washingtonu još uvijek je u tijeku."

>> Plenković: Hrvatska će osporavati arbitražnu presudu iz Ženeve

>> Hrvatsku arbitraža s MOL-om košta čak 30 milijuna dolara

Ključne riječi

Komentara 36

AR
aristip
23:13 13.01.2017.

Zataškavanje, zaštita odgovornih za debakl Hrvatske, davanje građanima lažne nade ...

Avatar Becarina
Becarina
01:03 14.01.2017.

Jesu li Cvitan, Bajic, Petrov vrijedni ovog cirkusa i tolikog novca poreznih obaveznika, uozbiljite se vec jednom i priznajte gresku!

TE
TechnoCroat
00:22 14.01.2017.

Plenkovicu, nije to Hrvatska gdje se na svaku presudu nižeg suda ide žalbama do ustavnog suda. Za žalbu trebaš nove i čvrste materijalne dokaze da se žalba uopće prihvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije