Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imenovani i nasljednici

Vlada razriješila dosadašnje pomoćnike ministra vanjskih i europskih poslova

sjednica vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
04.05.2016.
u 14:06

Novim pomoćnicima Vlada je imenovala Zrinku Ujević, Gordana Bakotu, Amira Muharemija, Tomu Gallija, Ivicu Glasnovića, Josepha Genea Petrića i Sinišu Jurić

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je razriješila dužnosti pomoćnika ministra vanjskih i europskih poslova Andreju-Metelko Zgombić, Željka Kuprešaka, Maju Bakran Marcich i Jasnu Ognjanovac, a novim pomoćnicima imenovala je Zrinku Ujević, Gordana Bakotu, Amira Muharemija, Tomu Gallija, Ivicu Glasnovića, Josepha Genea Petrića i Sinišu Jurića.

Sanji Palčić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, s danom 10. svibnja 2016. godine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a najduže do šest mjeseci, priopćila je Vlada.

Dosadašnja članica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Inga Žic razriješena je, a novom članicom, koja se imenuje na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća, imenovana je Melita Čičak.

Miljenko Fičor razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog odbora Umirovljeničkog fonda. Novom predsjednicom imenovana je Ivana Jakir-Bajo.

Dosadašnji predsjednik i članovi Povjerenstva za besplatnu dodjelu strane robe Boris Lalovac, Ivan Vrdoljak i Berislav Šipuš razriješeni su. Novim predsjednikom imenovan je Zdravko Marić, a članovima Tomislav Panenić, Zlatko Hasanbegović i Bernardica Juretić.

Marijan Grubešić razriješen je dužnosti predsjednika, a Ivan Ištok, Dean Konjević, Zdravka Miletić, Ljubomir Salak i Ivan Gligora, dužnosti članova i tajnika Komisije za provedbu postupaka javnih natječaja za davanje državnih lovišta u zakup. Novim predsjednikom ponovo je imenovan Marijan Grubešić, članovima Zdravka Miletić, Marko Tomljanović, Nikica Šprem i Dean Konjević, a tajnikom Ivan Gligora.

Razriješena je supredsjedateljica, zamjenik supredsjedateljice i član Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o zaštiti mađarske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Republici Mađarskoj, Daria Krstičević, Kristijan Turkalj i Milan Bošnjak. Novim supredsjedateljem imenovan je Zvonko Milas, a njegovim zamjenikom Milan Bošnjak.

>>Radikalan plan Mosta nije prošao – ministri će i dalje imati službene aute 24 sata dnevno

Komentara 3

KA
kajinx
16:06 04.05.2016.

To je dobro, samo malo brže molim. Šta je sa savjetnicima, treba i njih smjeniti. Oreškoviću slušaj narod, narod je najbolji savjetnik!

KR
kruti22
14:50 04.05.2016.

to su stare fotke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije