Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 umjesto 80 kn

Vlada razmišlja da cijenu TV pretplate sreže za pola?

televizor
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
21.08.2014.
u 21:44

Nakon što je Hrvatska stranka umirovljenika u saborsku proceduru uputila prijedlog prema kojem bi 315.000 građana nižeg prihodovnog cenzusa pretplatu HRT-u umjesto 80 kuna plaćalo 40 kuna Vlada razmišlja da ode korak dalje.

- Mi smo doista za izgradnju socijalne države, da oni koji nemaju dovoljne prihode, da jednostavno imaju pravo na informaciju i korištenje javnog servisa po povlaštenih uvjetima, i to samo oni, svi ostali su pod uvjetima jednakosti - kaže predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Kako piše RTL Danas, Vlada razmišlja da iznos pretplate prepolove svima koji ga u Hrvatskoj plaćaju.

HDZ-ov Ivan Šuker rekao je kako će HDZ uvijek podržati svako rasterećenje građana, ali da se pretplata ne može srezati mimo Zakona o HRT-u. - Treba prvo mijenjati Zakon o HRT-u - izjavio je Šuker.

>> Srbija privremeno ukinula plaćanje pretplate

Komentara 19

IC
ICCO
22:20 21.08.2014.

Vlada razmišlja... da gleda što Beograd radi pa da kopira što Aco vaspita.

OS
osica
23:00 21.08.2014.

kažete : javni servis ? - sa filtriranim i doziranim informacijama ?

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:28 21.08.2014.

Neće valjda kresati kampanju SDP-ovog protukandidata Josipovića, koja se cjelodnevno emitira na HRT-u? Ili je možda Milanoviću dosta Josipovića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije