Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo privremeno

Vlada povukla masterplan bolnica plaćen 200.000 eura!

Siniša Varga
Foto: Robert Anić/PIXSELL
16.07.2014.
u 09:34

Navodno je ustanovljeno da bi nacionalni plan bolnica umjesto uštede od 400 milijuna kuna stvorio dodatni trošak od čak dvije milijarde kuna!

Vlada je povukla masterplan bolnica bivšega ministra zdravlja Rajka Ostojića čija je izrada koštala 200.000 eura. Nacionalni plan razvoja bolnica, podsjeća HRT, Vlada je prihvatila i poslala Saboru početkom lipnja, no obavijestila je Sabor da ga povlači.

Povlačenje je potvrdio i ministar zdravlja Siniša Varga. Kazao je da je to učinjeno privremeno kako bi se dokument razdvojilo na dva dijela - na strategiju reforme bolničkog sustava, koja će se u Saboru donijeti na jesen, i na operativni dio koji utvrđuje brojevne parametre sustava. Naime, ustanovljeno je da bi nacionalni plan bolnica umjesto uštede od 400 milijuna kuna, navodno stvorio dodatni trošak od čak dvije milijarde kuna!

>>Varga nakon imenovanja: Masterplan bolnica trenutno je na analizi

>>Smanjit ću liste čekanja, zaposliti nove ljude, ukinuti rad u smjenama

Komentara 27

SL
_Slavonac_
10:11 16.07.2014.

Oni se olako igraju novcem građana! Ni sami ne znaju što bi radili! Krajnje neodgovorno ponašanje!

DU
Deleted user
10:10 16.07.2014.

To su rekli bivši ministar Milinović i sindikat bolničkih liječnika odmah po objavi.

KO
korisnik70
09:45 16.07.2014.

majstori!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije