Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena nepoznata

Vlada planira investitorima prodavati hrvatsko državljanstvo?

putovnica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
21.08.2014.
u 21:21

Odluke o visini iznosa još nema

Kako bi privukla strane investitore Vlada RH, kako neslužbeno doznaje RTL Danas, razmišlja o prodaji državljanstva onima koji u Hrvatsku uđu s ozbiljnim namjerama. Odluke o visini iznosa još nema, a za primjer bi mogla poslužiti Malta koja svoje državljanstvo prodaje za milijun i sto pedeset tisuća eura.

Mađarska za manji iznos ulagačima nudi službeno prebivalište, a Kanada i Hong Kong državljanstvo nude poslovnim ljudima s iskustvom i kapitalom.

Ukoliko Vlada usvoji ovu mjeru novi hrvatski državljani neće moći računati na olakšicu za reinvestiranu dobit koja je na najboljem putu za ukidanje, piše RTL Danas.

>> 'Ova vlada ne radi bitno, a novu čeka zemlja kojoj prijeti bankrot'

Komentara 20

BF
brkonja fra brkati
22:51 21.08.2014.

Privući će međunarodne kriminalce.

ST
stefj
21:44 21.08.2014.

E to, to će sigurno privući gomilu investitora... Isto kao što gomila ljudi bježi iz Hrvatske trbuhom za kruhom, pa se dobar dio njih i odriče državljanstva...

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
21:48 21.08.2014.

Za vrijeme 90ih si mogao to sredit za 1000 DM...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije