Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladine mjere

Grčić: Više od milijun građana imat će veće prihode u 2015.

Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
30.10.2014.
u 11:43

– Prvi put u povijesti minimalna bruto plaća neće biti oporezivana – kazao je ministar Lalovac

– Promjenom osobnog odbitka sa 2.200 na 2.600 kuna građani će dobiti veće plaće već u siječnju – kazao je ministar financija Boris Lalovac predstavljajući "mini poreznu" reformu koja će uz zaposlenike, zahvatiti i umirovljenike, ali i poduzetnike.

Ministar Lalovac pohvalio se da je na početku mandata ove Vlade taj neoporezivi dio bio 1.800 kuna. Objasnio je da će do povećanja plaća doći od siječnja, a ne kao što je ranije najavljivano od prosinca, zato da "ne bi lokalni čelnici trebali ići u 576. rebalansa proračuna" te da se i poduzetnici mogu pripremiti.

"Više od milijun građana imat će veće prihode"

– Prvi put u povijesti minimalna bruto plaća neće biti oporezivana – kazao je ministar te dodao da se od početka sljedeće godine mijenjaju i porezni razredi u smislu da će se s najvišom stopom od 40 posto oporezivati plaće više od 13.200 kuna, a ne kao što je dosad bilo 8800 kuna. No, nova godina će donijeti i uvođenje poreza na kamate na štednju od 12 posto.

– Ukupni prihodi smanjuju se za 2,6 milijardi kuna, a smanjenjem prihoda smanjujemo i rashode – kazao je, predstavljajući rebalans proračuna, ministar Boris Lalovac. Objavio je da će osigurati plaće, mirovine i socijalna davanja. Ministar Branko Grčić kazao je da će ovim mjerama "više od milijun građana imati veće prihode u 2015. godini".

Detaljnije o sjednici Vlade pročitajte OVDJE

>>U proračun sjelo 2,6 milijardi kuna manje od plana

>>Veće plaće tek u siječnju, a ne od prosinca kako se ranije planiralo

Komentara 94

Avatar jurko_zg
jurko_zg
10:19 30.10.2014.

Kratko i jasno,ostavka! Podrzavam Mladez HDZ i pridruzujem se zelji da se ovi nesposobnjakovici sklone s vlasti!

Avatar hdzvrapcejug
hdzvrapcejug
09:38 30.10.2014.

jedina ispravna odluka na današnjoj sjednici treba biti OSTAVKA ove nesposobne vlade...

UI
Uvijek_iskreno
10:21 30.10.2014.

Bravo za Mladez! opet se dokazuju kao politički pomladak koji razmišlja o budućnosti ove zemlje, dok svi ostali spavaju i podilaze najnesposobnijoj vladi u povijesti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije