Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više traka za ENC

Smanjuje se broj traka za gotovinsko plaćanje na autocestama

vlada
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
28.08.2014.
u 10:20

Prihvaćene su mjere za povećanje korištenja elektroničkih sustava za naplatu cestarine (ENC)

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog zakona o ovlasti Vlade Republike da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora dok on ne zastupa.

 – Produžuje se ovlast Vlade da uredbama, iznimno, uređuje tekuće gospodarske politike iz djelokruga Sabora dok on ne zastupa – rekao je ministar uprave Arsen Bauk.

Prihvaćen je i plan nužnih mjera koje će dovesti do ispunjenja fiskalnog pravila u 2014. godini.

– Hrvatska je provela većinu mjera fiskalne konsolidacije za 2014. god. na prihodovnoj i rashodnoj strani – rekao je ministar financija Boris Lalovac.

Raspravljalo se i o prijedlogu odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza učenika srednjih škola u razdoblju rujan – prosinac 2014. godine.

– Ministarstvo će do kraja godine nastaviti sufinancirati prijevoz redovitih učenika srednjih škola do kraja godine – rekao je ministar obrazovanja Vedran Mornar i dodao kako će se za to iz proračuna izdvojiti 90 milijuna kuna.

Prihvaćene su mjere za povećanje korištenja elektroničkih sustava za naplatu cestarine (ENC). 

– Hrvatske autoceste i koncesionari smanjivali bi trake za gotovinsko plaćanje i povećale broj onih za elektroničku naplatu, rekao je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić i dodao kako će Vlada poticati bezgotovinsko plaćanje cestarina.

– Što je vozilo ekološkije – to je mogući veći popust, kazao je Hajdaš Dončić.

>> Hrvatska među sedam 'donatora' oružja

Komentara 26

VE
velika
09:43 28.08.2014.

dok Mornar nije progovorio mislila sam da je pametan a onada je rekao da ce ustedjeti 300 milona kuna na subvencijama na srednjoskolski prijevoz...tada sam shvatila da nam spasa nema...evo mu prijedloga ja kao vlasnica firme radije ću umjesto doprinosanosa za šume uplaćivati doprinos za subvenciju za prijevoz srednjoškolaca... a to bi trebalo biti dosta i za majke njegovateljice koje su otrgnute od bolesne djece osim toga trebalo bi mi manje od 2 sasta da u proračunu nađem jedno 20 milijardi kuna koje se odmah mogu uštedjeti ...(naravno da bi pri tome patili nečiji privatni kriminalni interesi ali bi društvo profitiralo) ... eto samo toliko

GE
gemist
10:27 28.08.2014.

Vinjete npr.?Da se proba makar na 1g kak bi funkcioniralo,nije mi baš normalno da idem do npr.Zadra po staroj cesti i uštedim si za 1kg janjetine,a koliko je još takvih?Ljudi bi se vozili po auto cesti,uz nekakve normalne cijene

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:34 28.08.2014.

Vlada smanjuje broj traka za gotovinsko plaćanje na autocestama...super sad će biti još veća gužva u Lučkom, ENC se ionako neisplati prosječnom Hrvatu koji 2x godišnje koristi autocestu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije