Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

Tko se želi politički obračunavati, neka to radi. Ali neka se suzdrži od nasilja

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
23.10.2014.
u 10:50

– Ako ovakav ministar sa svojim ratnim putem i njegovi pomoćni nisu dovoljno dobri, onda ne znam tko bi to mogao bolje raditi u Hrvatskoj – kazao je Milanović

Premijer Zoran Milanović na početku današnje sjednice Vlade rekao je da su "očiti politički motivi" u prosvjedima branitelja koji se posljednjih dana održavaju pred zgradom Ministarstva branitelja.

– Ako ovakav ministar sa svojim ratnim putem i njegovi pomoćnici nisu dovoljno dobri, onda ne znam tko bi to mogao bolje raditi u Hrvatskoj – kazao je Milanović i dodao da ministar Predrag Matić ima njegovu potporu. Istaknuo je da ni jedno pravo branitelja u mandatu ove vlade nije smanjivano, osim "iznadprosječnih mirovina koje su više od 5 tisuća kuna" i dodao da će tako ostati do kraja mandata, ali i u drugom mandatu ove Vlade.

– Onaj tko se želi politički obračunavati, neka to radi, to je njegovo političko pravo. Ali neka se suzdrži od nasilja koje smo vidjeli prema Bojanu Glavaševiću – rekao je Milanović i dodao da ih "glasna manjina" neće pokolebati u onome što rade.

Ministar Lalovac predstavio je dubinsku analizu proračunskih troškova koja će se provoditi u pet kategorija, a na kojoj će u pet povjerenstava sudjelovati i stručnjaci s hrvatskih instituta. – Cilj je da se utvrde stvarni produktivni i neproduktivni troškovi. Efekt bi trebao iznositi oko 5 milijardi kuna – kazao je Lalovac i dodao da se to odnosi na srednjoročne planove. – Ovo je instrument učinkovitije naplate. Vlada provodi strukturne reforme sama, a ne po diktatu MMF-a.Ovim pokazujemo da možemo sami – zaključio je ministar financija.

Lalovac: Provodimo dubinsku analizu rashoda da bismo smanjili ukupnu javnu potrošnju uz najmanji negativni učinak na javne usluge. #financije

Vlada je odobrila i sudjelovanje 10 vojnih policajaca na vojnoj vježbi u Srbiji i smanjenje broja državnih službenika i namještenika u DUSZ-u na 798. Prihvaćen je i Mnogostrani sporazum nadležnih tijela o automatskoj razmijeni informacija o financijskim računima te potpisivanje Izjave u svrhu pristupanja Mnogostranom sporazumu. – S ovim sporazumom moći ćemo dobiti podatke s bankovnih računa hrvatskih građana iz 52 zemlje da bi se spriječile velike porezne utaje – kazao je Lalovac te dodao da će taj sporazum omogućiti automatsku razmjenu informacija između nadležnih tijela o financijskim računima.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je raspustila Gradsko vijeće Vrgorca. Ministar Kotromanović predstavio je prijedlog uredbe o vojnom graditeljstvu. – Uređujemo poslove građenja, održavanja i nadzora vojnih građevina – kazao je Kotromanović, a premijer Milanović je dodao da je obveza Vlade da "imovina ne leži neiskorištena, nego da se upotrebljava kako bi od nje imali koristi".

>>'Platinium Wolf 15' - Zajednička vježba vojski Hrvatske i Srbije

>>Cilj u 2015.: Rezanje javne potrošnje za tri milijarde

Komentara 59

FA
Fake
10:19 23.10.2014.

Sramotna vlada koja ne vrijedi zajedno koliko onaj jedan invalid u kolicima što je vani.Još malo pa odlazite u povijest.Crvena Hrvatska sa svim svojim udbašima,jugofilima,titoidima itd... nam ne treba ni pod razno.Fuj.

NO
Norway
09:56 23.10.2014.

Milanovicu, tvoje akcije su nam jako poznate,vidimo ih u ZG! Tvoja nova povjerenstva (ljudi od povjerenja) ce sad "dubinski traziti" gdje su novci ? " Operacija potpore miru" ti je u Koprivnici koja je u vodi do koljena,a ne u Srbiji!

TB
Toni broo
10:38 23.10.2014.

Milanoviću, odgovaral buš zbog zlouporabe ovlasti i represivnog aparata kada spušiš fotelju, a uvjeren sam kada se krene u pročešljavanje vladine dokumentacije da budeš i gonjen zbog kriminala! Završil budeš tamo gdje si naumil smjestiti svog bivšeg druga Bandića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije