Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prodaja Imunološkog

Vlada odbila ponudu društva Visia Croatica: 'Ona ne može garantirati opstojnost Imunološkog'

Ivan Vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
02.07.2015.
u 12:29

Raspravljat će se i o nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o doplatku za djecu

Vlada je danas ispravila diskriminaciju 1100 osoba s težim oštećenjima zdravlja starijih od 27 godina. Na sjednici je prihvaćen nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o doplatku za djecu kojim će se omogućiti ostvarivanje prava na doplatak za djecu s težim i teškim invaliditetom i nakon navršene 27. godine života, sve dok taj invaliditet postoji.

– U Hrvatskoj trenutačno oko 1077 osoba ostvaruje pravo na doplatak za djecu nakon 27. g., a u 2016. to pravo ostvarit će 1254 osobe. Zakonom o doplatku za djecu omogućit ćemo ostvarivanje prava na doplatak za djecu s težim invaliditetom i nakon 27. godine – kazala je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Prihvaćen je i prijedlog odluke o dodatku Sporazumu za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

– Produžujemo rok za prijavu za otpis duga do 31. 7., kazala je ministrica Opačić.

Na dnevnom redu je i nacrt prijedloga zakona o izmjeni Zakona o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje kao i izmjene i dopune Zakona o cestama.

Vlada je na današnjoj sjednici odbila ponudu društva Visia Croatica za kupnju državnog portfelja u Imunološkom zavodu te donijela odluku o raspisivanju novog natječaja, proizlazi to iz prijedloga odluke o neprihvaćanju obvezujuće ponude za kupnju dijela vlasničkog udjela u društvu Imunološki zavod koji je na Vladinu dnevnom redu.

– Pristigla je samo jedna ponuda i to ona društva Visia Croatica. Nakon analize ponude obavili smo konzultacije s upravom i sindikatima i njihov zaključak je bio da pristigla ponuda ne može dugoročno garantirati opstojnost Imunološkog. Ne može se netko igrati s našom krvlju, kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i dodao kako su u ponudi primijećene brojne nedorečenosti u planu poslovanja.

Vrdoljak je prije sjednice Vlade novinarima detaljnije objasnio razloge odbijanja ponude.

– U komunikaciji s upravom i sindikatima Imunološkog zaključili smo da ova ponuda, niti tvrtka niti model, ne daju niti povjerenje niti garanciju za dugoročnu održivost Imunološkog i to je najbitniji razlog. Na nama je sada, to sam tražio od uprave, da se hitno nađe izvor sredstava iz bilo koje financijske institucije za isplatu zaostalih plaća i da se, ako bude sve u redu, za mjesec dana vrate proizvodne dozvole i onda u miru možemo Imunološki privesti stabilnom poslovanju. Ali ne kroz model koji je apsolutno neprihvatljiv i nema garancije za naše zdravlje i našu krv – zaključio je Vrdoljak.

>> Invalidi stariji od 27 opet će dobivati doplatak

Komentara 31

Avatar mili99
mili99
08:28 02.07.2015.

Vlada građane ostecuje pa im onda kao vraca njihova prava. Kakvi trikovi!

Avatar mili99
mili99
08:29 02.07.2015.

Vlada se na sve moguce nacine pokusava dodvoriti gradjanima, a cijeli mandat nista nisu radili.

Avatar mili99
mili99
08:30 02.07.2015.

Nece vam uspjeti trikove,izbore necete dobiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije