Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotov dokument

Vlada najesen prihvaća prometnu strategiju

07.10.2013., Klis - Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Sinisa Hajdas Doncic obisao je radove brze ceste Solin - Klis na lokaciji vijadukta Gornja Ozrna splitske obilaznice
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
30.07.2014.
u 23:00

Strategija prometnog razvoja neophodna je jer bez nje nije moguće povući novac iz fondova EU za infrastrukturne projekte

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture izradilo je Strategiju prometnog razvoja Republike Hrvatske koja će sada, nakon provedene javne rasprave, biti upućena Vladi RH. Očekuje se da će biti prihvaćena najesen. Izrada strategije stajala je 331.900 eura, a sufinancira se iz fondova EU kroz Operativni program Promet 2007.-2013. Strategiju je izradio španjolsko-mađarski konzorcij IDOM Ingenieria y Consultoria S.A. i OTP-Hungaro projekt.

Najveće zamjerke strategiji uputila je struka, a odnose se na nenavođenje konkretnih podataka o prometu pa tako nema ni predviđanja koliko će promet rasti idućih godina.

Te brojke trebale bi biti analizirane u Prometnim modelima koji će biti izrađeni za dvije godine. Strategija prometa neophodna je jer bez nje nije moguće povući novac ni za jedan prometno-infrastrukturni projekt iz fondova Europske unije.

>> Bačić: Strategija prometa ne spominje povezivanje Dubrovnika s Hrvatskom

Komentara 8

Avatar tajar
tajar
23:43 30.07.2014.

Španjolsko-Madjarski konzorcij! Koju to daje težinu Strategiji prometnog razvoja! Ako ništa drugo, bar 331.900 Euro, koliko je Hajdaš Dončić keširao uvaj "ugledni" tim stručnjaka", za prodavanje magle naivnim (kako smatra ministar) Hrvatima.

DU
Deleted user
23:20 30.07.2014.

Bude li ikakvu strategiju razrađivala gospođa Hajdaš udana Dončić, pojeli smo g...o

KA
kajinx
00:03 31.07.2014.

Strategiju je izradio španjolsko-mađarski konzorcij !!! Zar oni znaju više od nas? Naše ceste, naši vozači, naše potrebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije