Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra prva sjednica

Vlada mijenja uredbu: Evo tko će od potpredsjednika i ministara imati policijsku zaštitu

 plenković, stier
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
26.10.2016.
u 17:34

Izmjenom uredbe, naime, štićene osobe su ministri unutarnjih, vanjskih poslova te obrane, a budući da je Davor Ivo Stier ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade, a Damir Krstičević ministar obrane i potpredsjednik Vlade, znači da će njih dvojica biti štićene osobe

Prvu sjednicu Vlada će održati sutra, a kao što je prošla Vlada HDZ-a i Mosta na prvoj sjednici mijenjala uredbu o štićenim osobama pa su i Tomislav Karamarko, kao prvi potpredsjednik te Božo Petrov, kao potpredsjednik, postali štićene osobe, ali i članovi njihove obitelji (žene, djeca i roditelji), tako ova Vlada sada odmah mijenja tu uredbu i štićene osobe bit će samo dva od četiri potpredsjednika, a iz sigurnosne kombinacije ispadaju članovi njihovih obitelji. 

Izmjenom uredbe, naime, štićene osobe su ministri unutarnjih, vanjskih poslova te obrane, a budući da je Davor Ivo Stier ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade, a Damir Krstičević ministar obrane i potpredsjednik Vlade, znači da će njih dvojica biti štićene osobe dok potpredsjednici Ivan Kovačić i Martina Dalić neće.

Na sjednici Vlade, najavljeno je, ministar financija Zdravko Marić prezentirat će poreznu reformu.

Premijer Andrej Plenković, kao i predsjednica RH, šef Sabora, ali i predsjednici Ustavnog i Vrhovnog suda, štićena je osoba prve kategorije.

>>'Ako je točno da je suprug Martine Dalić u Upravi Ine, trebala bi se izuzeti'

>>Plenković: Dogovorili smo hitni sastanak Ine i Vlade, Dobrović: Nema govora o zatvaranju

Komentara 5

MA
Marko1337
21:18 26.10.2016.

treba nas zaštititi od bitangi ako što je pernar i od medija koje iskorištavaju tog zgubidana, parazita za svoje prljave interese .

GF
gfrancic
21:37 26.10.2016.

hvala ma informacijama, dobro je znati ko je stičen a tko ne i gdje je najslabija karika za napad

DU
Deleted user
17:46 26.10.2016.

pernar van je puno toga kaza i to van narod voli čut a voli čut istinu ma kako van se god činilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije