Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko

'Vlada je u PR fazi, a ona neće pomoći onima koji danas autobusima kreću u Njemačku'

Tomislav Karamarko s predstavnicima HGK
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
01.07.2015.
u 16:33

– Nužne su hitne mjere i to već u prvoj godini našeg mandata – rekao je Karamarko

– Vlada je u PR fazi, a ona neće pomoći građanima koji autobusima danas kreću prema Njemačkoj u potrazi za boljim životom, pomoći će im gospodarski program HDZ-a – poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sastanka s predstavnicima s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Iza zatvorenih vrata razgovarali su više od dva sata o tome kako izaći iz krize. – Ovo je ozbiljan program koji pripremamo 1,5 godina i koji se bazira na uspješnim iskustvima Slovačke, Litve, Irske i Bavarske, koji će otvoriti prostor sitnom i srednjem poduzetništvu da bi mogli otvoriti radna mjesta. Apsolutno smo uvjereni da ćemo uspjeti kroz mjere štednje, racionalizaciju i digitalizaciju državne uprave i smanjenjem pritiska koji realni sektor više ne može izdržati. Nužne su hitne mjere i to već u prvoj godini našeg mandata – dodao je Karamarko koji je isticao da je suradnja s institucijama poput HGK i poduzetnicima ključna za uspješan rad te da se javna uprava iz ''božanskog statusa ili represivnog tijela mora pretvoriti u servis građana''.

Kritizirao je Vladu zbog slabe iskorištenosti EU fondova za koje kaže da smo iskoristili tek 30 posto pa je i dodao da smo neto uplatitelji u fondove.  – Čini mi se da smo jedina oporba koja je ozbiljno pristupila problemu shvaćajući njegovu težinu; na jednosmjernoj smo cesti i jednostavno moramo uspjeti i zato smo, osim gospodarskog programa, pripremili i katalog od 50 projekata očekujući pomoć kolega iz HGK u njihovu ostvarenju – poruka je Karamarka. Žestoko je napao Vladu Zorana Milanovića zbog zaduživanja.

– Oni su državu zadužili za 100 milijardi kuna, a 211 milijardi kuna zadužile su se sve prethodne vlade do 2011. godine, a pritom treba uzeti u obzir da je bio Domovinski rat te obnova pa i da su postojali dugovi bivše države – komentirao je pa dodao: Iz Hrvatske se iselilo 100.000 građana, u Vladi ne znaju koliki im je deficit ni koliki je gospodarski rast! Sastanak HGK održan je u sklopu ciklusa "Razgovori za bolju Hrvatsku" koje je HDZ započeo sastankom s Hrvatskom udrugom poslodavaca. – Hrvatski gospodarstvenici suočeni su s nizom problema, neuvažavanjem njihova mišljenja, lošom poduzetničkom klimom, čestim izmjenama zakona, istaknuo je Luka  Burilović, predsjednik HGK nakon sastanka ocijenivši da nitko ne može biti zadovoljan dosadašnjom gospodarskom politikom. Rast od 0,3 posto nikako ne može zadovoljiti jer bi tom dinamikom došli na pretkriznu razinu tek za 50 godina.

HGK je u sklopu rasprave o reformi tržišta rada predložio HDZ-u da u svoj program uvrsti potrebu dualnog obrazovanja koje prati potrebe gospodarstva.

>> Karamarko: Angažirao sam odvjetnika Miljevića zbog monstruoznih Manolićevih izmišljotina

>> Ovo su glavne značajke HDZ-ova gospodarskog programa

Ključne riječi

Komentara 73

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
16:46 01.07.2015.

Rezultate partijske "nove pravednosti" vidimo: autobusi za Njemačku. Plan 21: svatko do 21 godine razmišlja da pobjegne. Partija se veselo hihoće u svojim memljivim jazbinama, gleda kako uništava Hrvatsku, snuje o jugo-regionu.

CR
crnaroda
17:56 01.07.2015.

LUSTRACIJA ugasiti sdp-a i naši će se ljudi vratiti nazad ...

SC
sc0rpion
19:04 01.07.2015.

HDZ-ova je već pomogla : Sanader , Vidošević ,Zagorec ............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije