Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBIŠLI RAFINERIJU

Vlada drži sjednicu u Sisku, Plenković: Gradu i županiji moramo dati posebnu pozornost

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: Bojan Arežina, Hina
23.02.2017.
u 11:20

Ministri bi trebali prihvatiti nekoliko zaključaka vezanih uz obnovu i održavanje državnih i županijskih cesta

Hrvatska Vlada današnju sjednicu drži u Sisku. Glavnina točaka dnevnoga reda odnosi se na projekte vezane uz taj grad i Sisačko-moslavačku županiju, a na sjednici bi trebala biti donesena i odluka o proglašenju Projekta "Hoteli Plat" u Župi dubrovačkoj strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske. 

Ministri bi trebali prihvatiti nekoliko zaključaka vezanih uz obnovu i održavanje državnih i županijskih cesta, kao i zaključak o darovanju Gradu Sisku bivše upravne zgrade Željezare kako bi se ostvario projekt Tehnološkog parka Grada Siska.

Sisačko-moslavačkoj županiji bit će pak darovana bivša vojarna u sisačkoj Lađarskoj ulici za unaprjeđenje djelatnosti visokog obrazovanja, a Župi Svetog Pape Ivana Pavla II. u Petrinji bit će darovano zemljište za izgradnju crkve.

Premijer Andrej Plenković zahvalio je na početku sjednice gradonačelnici i županu na gostoprimstvu. Zahvalio je i predstavnicima Ine s kojima su se susreli prije sjednice.

- Posjetili smo i Rafineriju i mislim da je to poruka o brizi Vlade - rekao je Plenković.

- Želimo poslati poruku da Vlada vidi Sisak i županiju kao dio Hrvatske kojem moramo dati posebnu pozornost - dodao je.

Plenković je naveo loše posljedice tranzicije za ovo područje, ističući visoki broj nezaposlenih i posljedice teških ratnih razaranja za vrijeme Domovinskog rata i velikosrpske Miloševićeve agresije, uključujući zagađenost minama.

- Mislim da u ovoj županiji moramo staviti naglasak na obrazovanju i zadržavanju mladih - rekao je također Plenković.

Plenković je rekao da je i kutinska Petrokemija važna tvrtka te da rade napore za pronalaženje strateškog partnera.

- Jaka Petrokemija jamac je razvoja moslavačkog dijela ove županije - rekao je Plenković.

Župan Ivo Žinić (HDZ) i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) predstavili su izvješća o dosad učinjenom i o budućim projektima u Sisku i županiji. Žinić je kao veliki problem istaknuo je negativna demografska kretanja, a Ikić Baniček izrazila je uvjerenje da je ova Vlada prepoznala strateški značaj Rafinerije. Kao bitne projekte istaknula je pročistač voda i željeznice.

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je da će se za potrebe uspostave Veteranskog centra u Petrinji prenamijeniti bivša vojarna Zrin.

Prije sjednice Vlade, premijer je posjetio sisačku Rafineriju nafte. Na susretu je bio i Predrag Sekulić iz Stožera za obranu Rafinerije Sisak, koji je potvrdno odgovorio na pitanje televizije N1 je li točno da mu je Most ponudio da se kandidira za župana Sisačko-moslavačke županije. 

- Već treće izbore imam raznih ponuda pa tako i Mosta. Vidjet ćemo. Ne mogu reći da me vatreno interesira politika. Znamo da politika o mnogo čemu odlučuje. Razmišljam, jer smo u Sisku u nemilosti, no ako se uključim u politku ne mislim se odvojiti od sindikata i radničke borbe. Tu borbu bih podigao na višu razinu, ako je to moguće - rekao je Sekulić.

 

>> Gimnazijalci neće uzeti posao blagajnicama

>> 11 milijuna kuna Vlada i ministarstva troše na reprezentaciju

Komentara 17

DO
dobarsavjet
11:59 23.02.2017.

Vlada radi predizbornu kampanju za HDZ državnim novcem, sve je to već viđeno. Neznam u kojoj će županiji biti slijedeća sjednica Vlade?

CA
campa
10:45 23.02.2017.

Kolika briga za Siščane prije nego im priopći da se rafinerija gasi.

NE
nevjerujženikojalaže
13:09 23.02.2017.

koliko puta su političari spasili sisak do sada ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije