Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministri potvrdili

Vlada će uvesti poreze na štednju i nekretnine!

grčić maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
29.07.2014.
u 14:20

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić najavio je danas skori rebalans državnog proračuna

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić najavio je danas skori rebalans državnog proračuna te priznao kako je veliki problem pad prihoda od PDV-a, ali je naveo i štetu od poplava koja iznosi više od milijardu kuna kao jedan od razloga zašto treba ići u rebalans.

Grčić nije otkrio karte, odnosno nije rekao gdje će sve rezati potrošnja. Zajedno s ministrom rada Mirandom Mrsićem najavio je rezanje plaća u javnom sektoru. Rekli su da plaće neće rezati linearno, tj. svima jednako te da će se više znati vrlo uskoro.

Grčić je rekao da će sutra ili na prvoj sjednici Vlade nakon godišnjeg odmora biti donesen akcijski plan koji je vezan uz nacionalni plan reforme i preporuke Europske komisije. Potvrdio je da Vlada neće odustati od uvođenja poreza na nekretnine od 1. siječnja 2016. i poreza na kamate na štednju od 1. siječnja 2015.

Ministar Mrsić komentirao je jednu od preporuka EK-a u kojoj se od Hrvatske traži da se odlazak u mirovinu u 67. godini života uvede ranije nego što je vlada planirala (2030.). Mrsić je rekao kako Hrvatska pregovara s Europske komisije i da zasad ostaje pri svome, odnosno da nije sklona uvažiti te preporuke Komisije.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić danas je još jednom ustvrdio kako je Pelješki most apsolutni prioritet Vlade. Zbog poslova vezanih uz upravljanje EU fondovima Ministarstvo rada uskoro zapošljava 15-ak ljudi, a Ministarstvo regionalnog razvoja još 30-ak.

>>Grčić krvica za pad industrijske proizvodnje pronašao u - prošlogodišnjem rastu!

>>U plan za novac EU ubačen most 
kraj Gradiške, a pelješkog – nema

Komentara 154

OL
olrajt
14:27 29.07.2014.

...bravo drugovi , lijepo da ste nasmiješeni s ovako crnim vijestima ,no nečete još dugo !!!.....drugo ni ne znate ,nego, plače dolje a porezi gore!!!

LA
lanemoje
14:49 29.07.2014.

Pa ovo više nije normalno, treba ovim budalama nesposobnim i lopovskim iz vlade stati na kraj. Pa vaše mjere i potezi uništavaju građane i državu, koji je vama sdp-ovcima i satelitima vrag? Stanje u državi je gore nego 2011. 2010. i 2009. Europa izlazi iz krize, a mi upadamo u depresiju zbog poteza koje vuku ovi likovi iz vlade. Ovo više nema smisla, kukurikavci nas uništavaju i svi mirno promatramo ovu katastrofu.

NJ
njoj
14:08 29.07.2014.

eto zaposlit će se novih 45 podobnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije