Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preimenovanje

Vlada će do veljače 2016. nazvati Pleso po Franji Tuđmanu

23.06.2015., Zagreb - Novi putnicki terminal Zagrebacke zracne luke u izgradnji. Terminal se gradi po koncesijskom modelu, a financira se kreditom. Vrijednost je investicije u Zagrebackoj zracnoj luci, koja je pod koncesijom vise tvrtki predvodjenih franc
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
30.06.2015.
u 06:30

Koncesionaru je bitno da se zračna luka preimenuje na vrijeme kako bi mogao pripremiti natpise prije otvaranja novog terminala

Međunarodna zračna luka Zagreb najkasnije do veljače sljedeće godine bit će preimenovana u Međunarodnu zračnu luku "Franjo Tuđman".

Kako doznajemo, predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture već su o tome da se zagrebački aerodrom nazove po prvom hrvatskom predsjedniku razgovarali s koncesionarima kojima je pak bitno da se to preimenovanje formalno obavi do veljače sljedeće godine kako bi oni imali dovoljno vremena za pripremu svih natpisa u zračnoj luci, na novom putničkom terminalu koji bi trebao biti gotov krajem sljedeće godine.

Prema koncesijskom ugovoru za zagrebački aerodrom, davatelj koncesije zadržava isključivo pravo određivanja naziva te zračne luke. Pri tome se ne mora savjetovati ni tražiti pristanak koncesionara za to.

Koncesionar pak ne smije bez pisanog pristanka davatelja koncesije promijeniti naziv zračne luke.

>> Hajdaš Dončić: Nova zračna luka zvat će se Franjo Tuđman, on je moj Zagorec!

>> Aerodrom Franje Tuđmana predlagao Juraj Njavro

Komentara 21

SI
sikert
09:55 30.06.2015.

Najvro je poltron i uvlakač pa je i predložio takav naziv a sve u cilju promiđbe za izbore da se dodvore glasačima dijaspore. Davati svemu i svačemu naziv pokojnog Tuđmana je glupo, blesavo i neozbiljno. To može jedino HDZ. Da imamo normalne političare ni most u Dubrovniku ne bi imo ime ( iskrivljeno) Fanja Tuđmana-kako piše na tabli a sa druge strane piše most Hrvatskih branitelja. Pa kd kod nas ima ulica Mile Budaka, A.M. Relkoviča umjesto Reljkovića i Vlatka Mačeka umjest Vladka Mačeka onda može biti i most Franja Tuđmana. Ionako to nikoga poslije ne zanima kako se nešto i po kome naziva.

CC
Chicago Chicago
08:42 30.06.2015.

Mislim da to "Dr" je visak i cini naziv nepotrebno dugim i kompliciranim, "Zracna luka Franjo Tudjman" je skroz OK.

BO
Bogodol
07:05 30.06.2015.

Čudan naslov "Vlada će do veljače 2016 nazvati Pleso Dr. Franjo Tuđman" kad ova vlada više neće postojati. zašto odmah danas ne izvrše imenovanje. Ova garnitura na vlasti ništa nije poduzimala (osim postavljanja ćiriličnih ploča u Vukovaru) a sada je puna ideja i poteza koje bi povlačila iduće godine,van svake pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije