Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza vlasti

Ministri nisu došli: Uoči početka otkazana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

GSV
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
06.06.2016.
u 10:36

Predstavnici sindikata i poslodavaca jutros su obaviješteni o otkazivanju sjednice.

Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), koja se trebala održati jutros, otkazana je zbog nedostatka kvoruma budući da na sjednicu nije došao dovoljan broj ministara iz Vlade, izvijestio je novinare predstavnik Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Predstavnici sindikata i poslodavaca jutros su obaviješteni o otkazivanju sjednice a, kako se neslužbeno doznaje, sindikalni čelnici o nastaloj situaciji očitovat će se poslijepodne priopćenjem.

Sjednici su, kako je najavljeno, uime Vlade trebali nazočiti potpredsjednik Vlade Božo Petrov, ministrica rada i mirovinskoga sustava Nada Šikić, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva Tomislav Panenić, ministar financija Zdravko Marić i  ministar zdravlja Dario Nakić.

Na dnevnom redu sjednice trebale su biti izmjene Zakona o strancima, prioriteti i ciljevi politike zapošljavanja u Hrvatskoj, izvješće o radu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, prijedlog privremene obustave dijela Programa mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a u 2016., program rada GSV-a za 2016. godinu i posljedice za javne financije odlaganja pregovora o osnovici za plaće sa sindikatima javnih službi.

>>Petrov o HDZ-ovu preslaganju vlasti: Ako netko drugi može brojiti do 76, bila mu sva sreća svijeta

>>Tko se od 5 glavnih aktera u ovom neizvjesnom trenutku ponaša politički najodgovornije?

Komentara 39

BU
Bulaba
10:50 06.06.2016.

I što kaže Božo Braunsberger od Ćuprije, da vlada normalno funkcionira, a on je već tjedan dana u Metkoviću, nema muda doći u Zagreb.

ST
stefj
10:22 06.06.2016.

Tja, što bi sada značili uopće bilo kakvi razgovori kada se ne zna tko će za koji dan sjediti u vladi i da li će vlade uopće biti...

ZA
zagrepcaninb
10:37 06.06.2016.

Zanimljivo je to kako se u posljednje vrijeme Večernjak oslanja na "vijesti televizije N1" .... Kao prvo, N1 u Hrvatskoj uopće nije registrirana televizija, već internet portal koji radi na rubu ili s one strane zakone loveći u mutnom rupe u zakonima (Vijeće za elektroničke medije nad N1 nema nikakve ingerencije) .... Ne ulazeći u N1 kao nasljednicu nekdašnjeg YUtela na ovim prostorima, a što ne sam asocira već i argumentira njenu ulogu kao dijela (glasila) paraobavještajne zajednice u rastakanju Hrvatske i uzdizanja Regije (tko nas bre zavadi, to je sad već potpuno jasno, jer su maske pale), N1 ne samo da smrdi već radi i debelo onkraj zakona .... I kao treće, možda najvažnije u čitavoj toj priči, kao list u portfelju Styrie, koja je vlasnica i Bečkog "Kurier-a'", a koji pripada KOS-UDBAškoj para obavještajnoj zajednici, Večernjak se je potpuno jasno svrstao gdje i kamo pripada. Od nekad nezavisnog lista (nasuprot otvorenoj jugofilskoj EPH grupi koje su vodili i vode sve redom bivši YUgo udbaši (JNA zastavnici) ili njihovi pomno odabrani i proizvedeni nasljednici, Večernjak se je konačno svrstao u strogo kontroliran tisak koji zdušno radi po uputama nalogodavca ispunjavaju njegove zadatke. A to što glumi neku "nezavisnost", ma to je samo mimikrija. Dovoljno je pogledati i prisjetiti se čistke slobodnomislećih novinara u Večernjaku i dovođenja odnosno instaliranja (mentalne) djece JNA zastavnika (KOS-UDBA), pa će pametnom sve biti jasno, a bedaku nikada. Znam da ćete ovo brisati, ali sam vam ipak napisao de ne bi mislili kako smo svi mi ostali bedaci kojima se može manipulirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije