Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.04.2014. u 12:00

Mirando Mrsić, ministar rada, prije nekoliko tjedana najprije je priznao da nema novca za mjere zapošljavanja mladih uz plaću od 1600 kuna mjesečno pa je to Vlada demantirala jer je navodno negdje pronašla sredstva.

Mirando Mrsić, ministar rada, prije nekoliko tjedana najprije je priznao da nema novca za mjere zapošljavanja mladih uz plaću od 1600 kuna mjesečno pa je to Vlada demantirala jer je navodno negdje pronašla sredstva. Kada se nakon toga Milan Bandić želio uključiti u financiranje zapošljavanja mladih, Mrsić ga je glatko odbio uz objašnjenje da „ne treba novac za tu mjeru jer smo već dovoljno izdvojili iz proračuna“. Nažalost za Mrsićevu vjerodostojnost, Slobodna jučer piše da je jedna državna agencija upravo odustala od zapošljavanja 16 „volontera“ jer novca za te namjene u HZZ-u ipak – nema.

MUP-a-porter: ovog ljeta nosi se isprano plavo

Ranko Ostojić, hrvatski ministar unutarnjih poslova, zadužio je prema nedavnoj odluci Vlade o ustupanju na korištenje službenih automobila jedanaest automobila audi A6 3,0 TDI quattro S tronic koji će biti korišteni za policijske poslove jer ih 11 ministara koji ih „nisu naručili“ ne želi voziti. Istovremeno riječki Novi list piše kako je Sindikat policije Hrvatske suočen s brojnim pritužbama policajaca koji su za iduće dvije godine zadužili samo dvije ljetne polo-majice.

Kako se majice moraju često prati, policajci se žale da će nositi pohabane majice, a strahuju i da će im otpasti nalijepljena slova POLICIJA.

Kad na majici ostanu samo slova CIA, turistima će biti jasno zašto se voze u audiju A6.

Nova izjave iz Vlade kao udar na zdrav razum građana

Vesna Pusić, prva potpredsjednica Vlade, izjavljuje da „veće trošarine neće biti novi udar na građane, nego izbjegavanje novog udara na građane“. A izbjegavanje elementarne logike siguran je udar na zdrav razum naših građana.

Kako produljiti sezonu na Ugljanu i produbiti deficit

Marko Kolaković, predsjednik Odbora za gospodarstvo HDZ-a, ne odustaje od ideje da državnim investicijama u podmorske tunele oživi gospodarstvo. U opširnom razgovoru za Slobodnu fokusirao se na podmorski tunel između Zadra i četiri i pol kilometra udaljenog otoka Ugljana koji je po njemu „visoko ekonomski opravdan“. Možda i jest za 7500 žitelja Ugljana koji bi na račun državnog proračuna dobili golem tunel do Zadra i „produljili sezonu“. I produbili deficit. 

>> Tajni agenti tužili šefa da im ne plaća prekovremeni rad

Komentara 9

SE
sestrićna
13:01 15.04.2014.

ova trenutna vlast je gora i od one prije 90 god..

IM
Immanuell
13:18 15.04.2014.

Problem ove zemlje je što nema kandidate iz domene inženjerstva i naprednih praktično primijenjenih tehnologija, s tehničarima i inženjerima prekaljenim u struci. Svi takvi su jednim (većim) dijelom u mirovini, a drugim (manjim) dijelom rade i na pamet im ne pada da dangube u politici. Tako da nam preostaju i dalje profesori predavači bez dana prakse, liječnici kojima su pacijenti odurni, te su se otisnuli u politiku kako bi se makli iz zagušljivih ordinacija, povjesničari koji žele da povijest bude učiteljica života, pa ako netko neće, treba ga prisiliti, profesionalni politolozi (za što zbilja nemam komentara, to je hrkljuš zanimanje iz doba druga Tita), vojnici koji žele da se i civili postrojavaju pa to i pokušavaju kad dobiju vlast, pravnici i ekonomisti koje na faksu uče da su bogom dani pa hodaju po svijetu podignute glave, u lažnom uvjerenju da su savršeni, a glave prazne da sve zvoni kad ih malo kvrcneš, tako, kao crkveno zvono..... Zajedničko je svima njima da potječu iz domene potrošača sredstava, ne iz domene stvaraoca ili kreatora novih vrijednosti. U tome grmu leži cijeli hrvatski zec, u očekivanju da onaj koji je po evociji školovan da troši treba kreirati produktivno gospodarstvo i novu vrijednost. Svatko iz realnog sektora će vam potvrditi da ta nebuloza ne može uspjeti. Zoran primjer je Milanovićeva Vlada; ta se bavi svim i svačim, ali dalje od protokola nije u stanju ni mrdnuti. I što je još bolje, nemaju ni ljude oko sebe, bar njih 5, 6 koji bi mogli nešto pokrenuti..... Šta će njima, jel, kad su oni dovoljno pametni......

VE
verakruz
15:02 15.04.2014.

Miraleme, kad ćeš isplaiti zaostale mirovine HVO-u za 2007. godinu??? Sram te bilo Miraleme... Da je riječ o Armiji BiH, davno bi im ih isplatio i to sa kamatama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije