Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VI. izdanje

Više stotina Rabljana i njihovih gostiju na Plivačkom maratonu za osobe s invaliditetom

VI. Plivački maraton osoba s invaliditetom
Foto: Jelena Hodak
1/12
27.08.2016.
u 21:45

Ove godine maraton je okupio najveći broj plivača s invaliditetom koji su za ovu priliku došli iz Zagreba, Bjelovara, Opatije, Rijeke, Zadra, Krka i Cresa. Njima su se pridružili OSI iz stranih država; Njemačke, Slovačke, Slovenije, Nizozemske i Italije.

Održan je VI. Plivački maraton za osobe s invaliditetom na Rabu. Subota je osvanula u prekrasnom ozračju prepune Vodenče na Rabu. Više stotina Rabljana i njihovih gostiju okupilo  se na startu ovog tradicionalnog Krešinog maratona jednakosti koji je humanitarnog značaja u svrhu kupnje rampe za ukrcaj nepokretnih i slabo pokretnih osoba u brodove.

Ove godine maraton je okupio najveći broj plivača s invaliditetom koji su za ovu priliku došli iz Zagreba, Bjelovara, Opatije, Rijeke, Zadra, Krka i Cresa. Njima su se pridružili OSI iz stranih država; Njemačke, Slovačke, Slovenije, Nizozemske i Italije. Sveukupno pedesetak OSI-a, a uz njih i stotinjak mještana, sportaša iz rapskih klubova, gostiju zapjenilo je more te maratonsku rutu od Barbata do Dolina i nazad preplivalo je unutar sat i pol vremena( cca 2000m ).

Maraton je otvorio i preplivao gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, a s njim je plivala i izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Katarina Toković. Uspješnosti  maratona uz glavnog organizatora Grad Rab, doprinijeli su Udruga invalida kvarnerskih otoka,Udruga Komin i Turistička zajednica Raba. Otvorenju maratona emotivnu notu dale su poznate glazbenice Elma Burnić i Ani Vuletić izvodeći pjesme posvećene Rabu.

Gradonačelnik Raba svim sudionicima maratona podijelio istovrijedne medalje za uspomenu na ovaj događaj a izaslanica zagrebačkog gradonačelnika uz riječi podrške upoznala je nazočne s inicijativom Milana Bandića o izgradnji spinalnog centra u Topuskom s domom za osobe sa invaliditetom,prvog u Hrvatskoj.

Ove godine podršku organizatorima i sudionicima maratona za osobe s invaliditetom dao je svojim dolaskom i sudjelovanjem u maratonu i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora g.Ratko Kovačić.

Maraton za osobe sa invaliditetom 2011.godine pokrenuo je književnik i novinar Krešimir Butković s prijateljima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije