Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARSEN BAUK

'Više od trećine članova Odbora za Ustav zatražilo je sjednicu zbog spomen ploče HOS-a'

Arsen Bauk
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
05.12.2016.
u 21:38

Po Poslovniku Hrvatskog sabora, prijedlog za sazivanje sjednice radnog tijela može zatražiti najmanje trećina članova, a predsjednik radnog tijela dužan je sazvati sjednicu najkasnije u roku od osam dana od dana zaprimanja zahtjeva ovlaštenog predlagatelja.

Šestero članova Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav zatražila je od predsjednika toga odbora da sazove sjednicu na temu postavljanja u gradu Jasenovcu spomen obilježja HOS-a za poginule u Domovinskom ratu na kojemu je i ustaški pozdrav.

 Član Odbora Arsen Bauk objavio je u ponedjeljak na Facebooku da je više od trećine članova Odbora zatražilo, "zbog postupanja evidentno suprotnog izvorišnim osnovama Ustava, uznemirenja građana i nanošenja štete ugledu i interesima Republike Hrvatske" sazivanje sjednice Odbora na temu postavljanja ploče u Jasenovcu.

"Nadamo se da će predsjednik Odbora to učiniti što prije, a još više se nadamo da sjednica neće biti niti potrebna, odnosno da će nas Vlada preduhitriti", stoji u objavi.

Objavilo je i faksimil dopisa, u kojemu predlažu Odboru da svojim zaključkom pozove Vladu da ukloni to obilježje i financira postavljanje novog obilježja poginulim pripadnicima 1. satnije "Ante Paradžik" Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) na kojemu neće biti ustaškog pozdrava Za dom spremni.

Zahtjev predsjedniku Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Robertu Podolnjaku uputili su Peđa Grbin, potpredsjednik i članovi Arsen Bauk, Orsat Miljenić, Tomislav Saucha i Siniša Hajdaš Dončić iz SDP-a te Vesna Pusić iz HNS-a.

Po Poslovniku Hrvatskog sabora, prijedlog za sazivanje sjednice radnog tijela može zatražiti najmanje  trećina članova, a predsjednik radnog tijela dužan je sazvati sjednicu najkasnije u roku od osam dana od dana zaprimanja zahtjeva ovlaštenog predlagatelja.

>> Pupovac: Na spomen-ploči je pozdrav NDH i nitko na to nije reagirao

>> Stier: Natpis na spomeniku u Jasenovcu je s grba udruge koju je registrirala Račanova Vlada

Komentara 40

ZV
zvocalo
23:02 05.12.2016.

Zanimljivo kako je uklonjen moj komentar a koji uopće nije uvredljiv . A samo sam postavio pitanje: A ne smeta vam spomenik četničkom vojvodi u Borovu Selu ? Upss to je izgleda zabranjeno pitati . U svakom slučaju bravo za VL . Na dobrom ste putu da zajedno sa svojim kolegama iz drugih medija poput Telegrama stvarate još veći razdor među narodom. Ajde što ste protiv ustaša i što branite partizane to mi je razumljivo . Ali što ste protiv hrvatskih branitelja i što branite četnike to mi nije nikako razumljivo.

ZR
Ze Roberto u
21:59 05.12.2016.

Drugovi mir.....HOS je sa pozdravom Za Dom spremni branio Hrvatsku......onda se niste usudili "obratiti javnosti"...ili možda jeste!!???

JO
JOKS
23:48 05.12.2016.

Pa neće valjda biti pozdrav ZDRAVO ILI DRUGOVI I DRUGARICE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije