Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele arbitražu

49 % Slovenaca za aferu krive hrvatsku tajnu službu, a 43 % slovenske dužnosnike

arbitraža
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
02.08.2015.
u 10:12

Na pitanje hoće li afera naškoditi odnosima dviju zemalja, polovica ispitanika odgovorila je potvrdno

Slovenska je javnost suglasna sa stavom vlade koja smatra da se postupak arbitraže s Hrvatskom mora nastaviti, pokazalo je to istraživanje javnog mnijenja kojeg je objavio slovenski list Dnevnik

Da se arbitraža mora nastaviti smatra 91 posto ispitanih, a list piše kako su razlog ta takve rezultate upravo informacije koje su izašle u javnost prema kojima bi Sloveniji pripala većina Piranskog zaljeva.

Slovenski mediji cijelu aferu često nazivaju 'špijunskom', a da je za nju kriva hrvatska obavještajna služba smatra 49 posto ispitanika dok njih 43 posto smatra da odgovornost snose osobe koje su bile prisluškivane.

Na pitanje hoće li afera  naškoditi odnosima dviju zemalja, polovica ispitanika odgovorila je potvrdno.

>> Predin: Nema smisla oko granica stvarati probleme; Navojec: Ovo pitanje nije u rukama malog čovjeka

>> Kataru su ignorirali i krivotvorene dokumente, slično će proći i Slovenija

Komentara 48

DU
Deleted user
10:25 02.08.2015.

Mi smo 100 % za izlazak iz arbitraže.

DU
Deleted user
10:32 02.08.2015.

Čudi me da nije 100 % jer se radi o papirnatoj agresiji na ozemlje, preciznije uglavnom terit. more, druge države. Vojnih efektiva nemaju, njihova "težina" i značaj u NATO je kao triangl u simfonijskom orkestru. Nema ni jedne druge metode da se dočepaju mora ispred Umaga, gdje je T 5 /točka gdje se dodiruje terit. more HR i ITA/ nego ustrajnim pokušajima da se nadmudri Hrvatska i da oni, kao prvi u svijetu, dobiju daleko daleko više nego što im pripada po Povelji OUN, čija su članica. I naravno da je sve to sad na rub sreće, ali oni bi to sve "kao čašu vode popili" i idemo dalje, na "naše morje". NI zuc o tome da je prvo Erjavec svojim medijskim izjavama kršio pravila arbitraže, fasovao opomenu suda - da ne bi bilo da izmišljam. I da je Simona odmah upala u oči, čim je arbitraža krenula jer stala baratati datumima o raspravama kojima nitko drugi, osim nje, nije raspolagao jer su bili tajna arb. postupka. Nego su Hrvati krivi za sve, uključivo prisluškivanje - a čiji je špijunski kombi "ukeban" u Hrvatskoj s milijun maraka vrijednom radio opremom i čija prislušna postaja se nalazi gore na nedvojbeno hrv. katastru na Sv. Geri?

Avatar Idler 3
Idler 3
10:29 02.08.2015.

Obzirom na postotak Slovenaca to je nekih 10-ak % stanovnika Slovenije >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije