Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAC ONC

Više od 20 tisuća bočica vode za slučaj prometnog zastoja u subotu

promet,zastoj
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
29.07.2016.
u 19:51

HAC ONC savjetuje putnicima da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr

U slučaju većeg zastoja i blokade prometa na autocestama u subotu, Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) će putnicima na autocestama dijeliti bočice vode na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti  Rok te je pripremljeno 20 tisuća bočica vode. 

Zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u Sloveniju u subotu se očekuju  velike poteškoće u prometu na području Ljubljane i sjeverne Slovenije  te na autocesti A4 Zagreb- Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autocesti A7 Rupa-Rijeka, a teškoće u prometu će biti dodatne i zbog špice turističke sezone.

S obzirom na visoke ljetne temperature koje na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača, u slučaju većeg zastoja i blokade prometa na autocestama,  službe HAC ONC-a korisnicima će dijeliti vodu na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti  Rok, priopćio je u petak HAC ONC, koji i poziva putnike da ponesu dovoljno tekućine kako bi se pripremili na eventualno čekanje u kolonama. 

HAC ONC savjetuje putnicima da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hrwww.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, poziva ih se ih da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).  Korisnicima je, ističe HAC ONC, za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111.

Zbog sve učestalijih prometnih nesreća na autocestama vozače se moli na dodatni oprez te ističe važnost praćenja prometne signalizacije i poruka na info-displejima o uvjetima na cesti te ograničenju brzine na pojedinim dionicama autoceste i obavijesti o eventualnim obilascima te alternativnim pravcima.

>> Stiže li najteži prometni vikend godine: Stvaraju se gužve na Lučkom i ispred Učke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije