Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misterij od 90-ih

Više od 12.000 obitelji traga za nestalima

groblje
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
28.08.2015.
u 13:45

Predstavnici Regionalne koordinacije udruga obitelji nestalih s područja bivše Jugoslavije nezadovoljni pristupom institucija

Uoči Međunarodnog dana nestalih osoba 30. kolovoza, u Zagrebu su se sastali članovi Upravnog odbora Regionalne koordinacije udruga obitelji nestalih osoba s područja bivše Jugoslavije, sa sjedištem u Sarajevu, a koju čini 17 udruga obitelji nestalih osoba iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore. Cilj je sastanka donošenje zajedničkog stava o pitanju nestalih osoba i apel za ubrzanje cjelokupnog procesa s obzirom na to da više od 12.000 obitelji traga za istinom o svojim najmilijima koji su nestali u ratnim sukobima 90-ih.

Predstavnici Regionalne koordinacije uz vodstvo Višnje Bilić iz Uprave za zatočene i nestale obišli su Kenotaf – zajedničku grobnicu neidentificiranih posmrtnih ostataka na Mirogoju. Na sastanku je usvojen zajednički stav o ulozi država u rješavanju pitanja nestalih osoba, iskazano je nezadovoljstvo nerješavanjem ovog humanitarno-pravnog pitanja i neodgovornim pristupom institucija država prema potpisanim sporazumima, a posebno prema obiteljima nestalih osoba.

>> Hrvatska i Srbija usuglasile popis nestalih: Traga se za 1606 osoba

Komentara 1

OK
okus
14:09 28.08.2015.

Nemaju oni vremena za nase ljude. Treba mude spasavat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije