Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Nakon četiri godine ponovno započeli pripremni radovi na izgradnji Hrvatskog doma

hrvatski dom
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/3
06.10.2015.
u 16:09

Govoreći o razlozima zašto početak izgradnje Hrvatskog doma u Vinkovcima nije započeo još 2011. godine, kako se najavljivalo, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić pojasnio je kako je postojao problem s izvođačem radova koji u iznosu tada utvrđenih sredstava nije uspio obaviti radove tako da je slučaj završio i na sudu

Nakon četverogodišnje stanke u Vinkovcima su nastavljene pripreme za početak izgradnje zgrade Hrvatskog doma. Za tu namjenu kroz program Revitalizacija javnih površina i zaštita kulturne baštine na području grada Vinkovaca„ a u sklopu javnih radova, grad Vinkovci angažirali su dvadesetak nezaposlenih osoba sa Zavoda za zapošljavanje te ih uključili u ispomoć arheolozima kako bi arheološka istraživanja završila što prije.

Govoreći o razlozima zašto početak izgradnje Hrvatskog doma u Vinkovcima nije započeo još 2011. godine, kako se najavljivalo, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić pojasnio je kako je postojao problem s izvođačem radova koji u iznosu tada utvrđenih sredstava nije uspio obaviti radove tako da je slučaj završio i na sudu.

– Nakon sudske parnice i postignute izvansudske nagodbe, radove sada nastavljamo. Novi natječaj za izvođača radova na gradnji Hrvatskog doma trebao bi biti raspisan do proljeća – rekao je Karlić. Prema najavama tijekom I. faze izgradnje Hrvatskog doma gradit će se nova gradska knjižnica površine 3.000 četvornih metara, podzemna garaža kao i nekoliko poslovnih prostora. Karlić je kazao i kako se rade izmjene projektne dokumentacije za II. fazu radova kojom je bila predviđena gradnja nove kazališne dvorane u sastavu Hrvatskog doma.

– Od toga se odustalo te će se kroz izmjene projekta iza knjižnice graditi muzejski paviljon u kojem će biti izložena poznata zbirka antičkog srebra koja je prije dvije godine pronađeno u Dugoj ulici u Vinkovcima, a trenutačno se na nalazi na restauraciji – kazao je Karlić.

Vinkovačke gradske vlasti najavljuju kako će u muzejskom paviljonu, osim zbirke Antičkog srebra, biti predstavljena i 8.300 godina duga povijest življenja na tlu Vinkovaca, a što Vinkovce čine najstarijim europskim gradom. Pročelnik za turizam i kulturu Grada Vinkovaca Mario Banožić rekao je kako će se to odraditi na multimedijalni način te da se želi na oko 5.000 četvornih metara muzejskog paviljona predstaviti ono najvrjednije što Vinkovci imaju u arheološkom smislu. 

>> Arheološka senzacija: Iskopali srebrno posuđe staro 1600 godina

Komentara 2

BI
bihhib
21:16 06.10.2015.

a sta reci nego da nam je grad u rasulu...Mladene dali ti kad vidis procelje i stanje zgrade u neposrednoj blizini vjecnog gradilista preko puta "pikove zgrade"?? Ima jos puno takvih pogotovo u centru grada. Vjerujem da ne vidis ii ne zsnima te, znas primati placu i zaposljavati, znas i mozes(stranacki). Povisi cjene vrtica na 1000 kn i biti ce vise za Vas gospodu. Ako si umoran prekini sa zaj....njem nas sirotinje.

LK
L@k@konjic@
06:36 07.10.2015.

Tvornice otvaraj da ljudi imaju gdje raditi.svašta se obećava ali od toga nema ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije