Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev

Vinkovački SDP traži hitnu tematsku sjednicu o stanju u dječjim vrtićima

Damir Rimac
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
04.03.2015.
u 11:43

– Uzimajući u obzir činjenicu da je od inicijalnog i legitimnog zahtijeva kvalificirane grupe vijećnika u Gradskom vijeću grada Vinkovaca prošlo više od godine dana, ovom putem zahtijevam održavanje tematske sjednice Gradskoga vijeća odmah jer smatram da je godinu dana i više nego dovoljno da se ista kvalitetno tehnički pripremi, navodi Rimac

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Vinkovaca i saborski zastupnik Damir Rimac zatražio je od predsjednice vinkovačkog Gradskoga vijeća Kate Krešić da hitno sazove tematsku sjednicu o problematici u radu i poslovanju dječjih vrtića na području grada.

– Uzimajući u obzir činjenicu da je od inicijalnog i legitimnog zahtijeva kvalificirane grupe vijećnika u Gradskom vijeću grada Vinkovaca prošlo više od godine dana, ovim putem zahtijevam održavanje tematske sjednice Gradskoga vijeća odmah jer smatram da je godinu dana i više nego dovoljno da se ista kvalitetno tehnički pripremi – navodi Rimac. Pojašnjavajući svoj zahtjev, dodaje kako je od iniciranja tematske sjednice prošlo 400 dana te da se taj zahtjev kao i problematika sve vrijeme ignorira. Navodi i kako je Krešić u nekoliko navrata, otkako je predsjednica, usmeno upozorena putem rasprava na sjednicama vijeća, a što je i zapisnički popraćeno.

– Iskreno, smatram da nije opravdano što stručne službe više od godinu dana pripremaju materijale za održavanje tematske sjednice. Navedeno upućuje da su problemi i veći nego što smo naslućivali i ukazivali – kaže Rimac. Kao razloge sazivanja tematske sjednice o stanju u vinkovačkim dječjim vrtićima Rimac ukazuje na loše stanje pojedinih gradskih vrtića, posebno u građevinsko-sanitarnom dijelu, previsoke cijene vrtića za roditelje te evidentne potrebe za donošenjem mreže predškolskih ustanova u gradu Vinkovcima. 

>> 'Djeci u vrtićima manje prostora nego kokicama u EU kokošinjcima' 

>> Kasne plaće u privatnim vrtićima jer Grad nije isplatio subvencije

Komentara 6

Avatar navijač
navijač
12:45 04.03.2015.

Rimcu bi bilo bolje da prestane s pokušajima blokade rada gradskog vijeća i da se zapita zašto nije dobio izbore što i jeste njegov problem a ne vrtići.

MI
mivioni
12:49 04.03.2015.

sramota za ovog gubitnika!

BA
balic
12:07 04.03.2015.

Puno ti trazis od sdp/ca .. Nisu oni naucili raditi a to se vidi ne samo kod vas nego po cijeloj Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije