Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Vijeće srpske nacionalne manjine proslavilo svoju krsnu slavu Svetog Save

Sveti Sava
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
27.01.2015.
u 13:57

Sveti Sava najveći je srpski svetac i prvi srpski arhiepiskop.

Vijeće srpske nacionalne manjine grada Siska proslavilo je u utorak svoju krsnu slavu Svetog Save.

- Krsnu slavu naše Vijeće slavi već osmu godinu zaredom i postala je tradicija na kojoj okupio pripadnike naše zajednice, ali i sve ostale građane Siska. Nikad ne očekujemo i ne tražimo previše od vlasti za naš rad, samo onoliko koliko je dovoljno da i dalje radimo na dobrobit naše zajednice i cijelog našeg grada Siska– rekao je Milan Krstinić, čelnik Vijeća srpske nacionalne manjine grada Siska.

On je istaknuo, kao uspjeh Vijeća u ovom mandatu, dobivanje prostora za rad dok je najavio i skorašnje osnivanje knjižnice i čitaonice.

Sveti Sava najveći je srpski svetac i prvi srpski arhiepiskop.

- Ono što su Abraham i Mojsije za svijet, to su Sveti Sava i Sveti Simeon za Srbe – rekao je paroh sisački Veselin Ristić koji održao liturgiju zajedno s parohom u miru Petrom Olujićem. Sveti Sava osnivač je Srpske pravoslavne crkve te je imao veliku ulogu i pri osamostaljivanju Bugarske pravoslavne crkve, a začetnik je tradicije obiteljskih slava kod Srba. 

>> Puhovski: Srbi su u Hrvatskoj postali zanemariva manjina

Komentara 17

Avatar @promatrač
@promatrač
08:34 28.01.2015.

Cjepanje i odvajanje ste s materinim mlijekom usisali u sebe. Hereticima i odbačenicima zna se gdje je mjesto. Srpskom zaslugom, prije svega izdajom križa, Islam je se proširio Europom. Jad i patnju nabacili ste na sve nas skupa, za toto se mora danak platiti, ovako ili onako.

KO
Komacero
17:13 27.01.2015.

Osovina zla.Inace je pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj osnovo Ante Pavelic ali ko bi to znao jko i Hrvatsku povjest

ČA
čarapan
20:56 27.01.2015.

Ne postoji kanonski priznata Hrvatska,Makedonska i Crnogorska Crkva.To ti dodju nesto kao sekte.A danas kakva je moda mozes napraviti i Versace Karambolisticko Hobitabilnu Crkvu,hiljadu potpisa blagajnik i predsednik i cepaj.Samo ne razumem da jedan Hriscani moze izustiti takve bljuvotine na racun druge vere?Zbog takvih maloumnika se i desilo ono zlo u Parizu pre neki dan.Kad si tako skolovan verovatno znas zasto je Vatikan tu gde jeste i zasto su ga stari Rmljani bas u Rimu napravili,nauci nesto iz toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije