Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELEBNI POSJED

Nadan Vidošević blokirano imanje iznajmljuje za vjenčanja. Najam od petka do nedjelje stoji 2500 eura

vidošević
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
27.02.2017.
u 18:50

Golemo imanje okruženo šumom šef HGK-a registrirao je kao planinarski dom kako bi plaćao samo 500 kuna poreza svojoj državi

Bila je 2009. godina, predsjednička kampanja. Jedan od kandidata, u to doba moćni šef Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, poveo je novinarsku svitu u Gorski kotar, da javnost vidi njegov ranč u selu Hlevci između Skrada i Ravne Gore.

Imanje procijenjeno na desetak milijuna kuna prostiralo se na osam hektara, bili su tu nogometno igralište, teniski teren, jezero, staja i mini zoološki vrt. Netko je ubrzo “iskopao” da je ranč registriran kao – planinarski dom.

Iako za šetače i zaljubljenike u prirodu koji se žele odmoriti uz porciju graha ovi “Nadanovi dvori” zapravo nikada nisu bili namijenjeni. No, zato je ovakva registracija omogućila gazdi da plaća tek 500 kuna poreza.

Četiri godine nakon Vidoševićeve “demonstracije”, policija je imala svoju. Vidošević je uhićen, a njegovu imovinu blokirao je Uskok. Na popisu nekretnina diljem Hrvatske koje, dok traje blokada, Vidoševići ne smiju prodati našao se i ranč u Hlevcima.

Danas su na imanju koje šuma dijeli od ostatka sela izgrađene tri drvene kuće za odmor, nazvane Jela, Smreka i Breza. Kuće Smreka i Breza su za četiri osobe, a u Jelu ih stane šestero. Najveća kuća ima i saunu i zatvoreni bazen, a u podrumu je blagovaonica u koju se za stol može smjestiti 20 osoba.

Oni koji su posjetili imanje kažu da “sve izgleda sjajno” te da su oko jezera uređene kućice za kuhanje i roštiljanje, a da je u prostoru bivše staje uređena velika hala, kamo se gosti koji ovdje slave ili tulumare mogu skloniti u slučaju kiše.

Na internetskoj stranici www.villainacroatia.com moguće je “zaviriti” u unutrašnjost kuća, vidjeti kako izgledaju bazen i sobe, “proučiti” dnevni boravak u Jeli, ukrašen odstrijeljenom divljači. S Vidoševićevom kćeri Zrinkom, čiji je kontakt ostavljen na stranici mogu se dogovoriti svi detalji najma. Imanje je opisano kao idealno za vjenčanja i proslave, a preferira se da onaj tko unajmljuje uzme sva tri objekta.

Navodno najam od petka do nedjelje za sve tri drvene kućice stoji 2500 eura. Uz dodatni trošak, moguće je dobiti catering za 350 kuna po osobi, zatim unajmiti šatore, stolove, stolice... Iako se 2009. godine pisalo da se imanje prostire na osam hektara, danas na stranici maplevalleycroatia.com stoji drukčiji podatak po kojem ispada da se ono povećalo i sada se nalazi na 12 hektara površine.

Mini zoološkog vrta više nema, no zato su gostima na raspolaganju teren za mali nogomet, bazen, biljar i quad. Gradnju u Gorskom kotaru Vidošević je započeo 2005. godine. Te godine selo je bio posjetio i tadašnji premijer Ivo Sanader.

Svidjelo mu se, pa se čak bilo nagađalo da će i on ovdje nešto graditi. No, u Gorskom kotaru Sanader i Vidošević ipak nisu postali susjedi. Priliku da budu blizu jedan drugom imali su nekoliko godina kasnije – u Remetincu. 

>> Pripremno ročište ponovno odgođeno jer je Nadan Vidošević bolestan

>> Nadan Vidošević: Nije grijeh imati, grijeh je nešto steći nelegalno

Komentara 44

Avatar Matija22
Matija22
18:58 27.02.2017.

ništa čudno to je Hrvatska

DI
Diesel
19:10 27.02.2017.

Koliko poreza, 500 kuna godisnje? Bravo domoljub.

ZV
Zvolen3
19:11 27.02.2017.

Da bi se pošteno steklo takvo imanje potrebno je raditi godinama i štedjeti generacijama - samo u vjerodostojno državi je potrebno nekoliko mjeseci !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije