Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJEŽALI OD GUŽVE

VIDEO Nestrpljivi vozači probili ogradu na autocesti kod Svetog Roka i krenuli na 'put za nigdje'

Auti kod Svetog Roka
Foto: Screenshot
1/8
25.07.2016.
u 20:55

Vozači su, ometajući takve važne puteve, ugrozili one koji su ostali na autocesti.

Između čvorova Sveti Rok i Maslenica, na 235. kilometru autoceste A1 u smjeru Splita, u petak se s prikolice prevrnuo brod. 

Nesreća se dogodila u vrijeme kada je mnogo turista putovalo prema moru, a iz preventivnih razloga privremeno je bio prekinut promet u tunelu Sveti Rok u smjeru Splita. Ispred tunela brzo je nastala kolona automobila, a uz visoke temperature mnogi su bili nervozni.

Dio vozača odlučio je probiti metalna vrata sporedne ceste te njome nastaviti putovanje prema moru. Pokazuje to i snimka koju smo dobili.

U HAC-u su nam potvrdili da su od policije dobili dojavu kako je nekoliko automobila krenulo tom cestom, no u trenutku kada je ophodnja došla na to mjesto, nitko više nije prolazio tim putem.

Osim što je ponašanje pojedinih vozača bilo neodgovorno, bilo je i uzaludno budući da taj put ne vodi nikamo. Odnosno vodi prema HAC-ovoj bazi, ali ne prema mjestima kamo su turisti krenuli.

U HAC-u su nam objasnili kako takvi putevi služe za to da Hitna pomoć, vatrogasci i druge službe mogu brže pristupiti autocesti i doći do unesrećenih. Vozači su, ometajući takve važne puteve, ugrozili one koji su ostali na autocesti. Temperature su bile visoke i lako se moglo dogoditi da nekome pozli i zatreba mu pomoć. Prilazak hitne pomoći okolnim putevima tada bi bio otežan.

>> Prevrnuo se brod na A1 u smjeru Splita, vozi se uz ograničenje i u koloni

Komentara 86

IN
Invokar
21:53 25.07.2016.

Uvesti vinjete, otpustiti 1000 uhljeba i izgraditi pelješki most. Zar je tako teško?

SC
schwertransport
21:05 25.07.2016.

Iz balkana mogu otici a balkan iz njih nikada.....da su u njemackoj cekali bi tri dana i nebi im ni u snu palo na pamet da potrube ili poblicaju kamoli ovako nesto da naprave

Avatar Herceg_Bosna
Herceg_Bosna
21:09 25.07.2016.

Zbog ovakvih "frajera" imamo daleko preblage kazne. Sumnjam da bi to radili u zemljama iz kojih dolaze pod pretpostavkom da su stranci, a vjerojatno jesu jer nema običnima je uglavnom preskupo ići na more, a ako i idemo idemo radije alternativnim pravcima... Od ovakvih se trebaju naplaćivati masne kazne, a ne primjerice od biciklista koji padnu na Sljemenu svojom krivicom pa osim što su se polomili moraju platiti i 2000 kn kazne. Ajmo Orepiću, iskaži se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije