Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Vice Vukojević o tome kako su ga progonili agenti bivše države, o suđenju Perkoviću...

naslovnica
30.03.2015.
u 00:02

Vukojević planira napisati još jednu knjigu o svome životu nakon što napokon završi njegov rat s Udbom

Vice Vukojević bio je u dobi od 21 godine kada su ga, prvi put u nekom dopisu Udbe (kolokvijalno i danas naziv za jugoslavenske tajne službe), naveli kao “potencijalni” problem.

Bila je to 1957., a prvu je zabilješku napravio lokalni špijunčić koji je provocirao svoje suseljane u kraju oko hercegovačkih Veljaka, rodnog mjesta Vukojevića.

Vice je imao “obiteljski pedigre”, otac mu je bio HSS-ovac, pa su tako već rođenjem postali hrvatski nacionalisti.

Ovih je dana Vukojević u Münchenu počeo svjedočiti na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču zbog ubojstva Stjepana Đurekovića.

Sada, kao 79-godišnjak, tvrdi kako nema osvetničkih poriva prema bivšim Udbašima, no želi da se dokaže – istina.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Komentara 19

CA
+canajisraM
22:48 29.03.2015.

@Stipeprof.... Sluzis se neistinama ,bolje receno lazima. Tudjmanje je bio samo general u pricuvi i nikad aktiva. Oca ( HSS-ovca) su mu likvidirali udbasi 1946. Od tada se Franjo izlijecio od opake crvene bolesti i tajno je radio protiv komunizma. Franjin krug PRIJATELJA sa desne strane su bili mladici iz Busiceve grupe, Ivan Gabelica, Andjelko Mijatovic, Rudolf Arapovic, Marko Barisic, Mato Babic, Andrija Biocic, Ivana Gabelica, braca Galic, Miro Grizelj,Vice Vukojevic, Mate Nevistic i drugi "mladoustashe". Dok su Tudjmanov stariji, lijevi krug sacinjavali Sime Djodan, Hrvoje Sosic, Jozo Bakulic, Zvonimir Komarica, Ante Glibota, Ante Bacic , Vlatko Pavletic, Zvonimir Komarica, braca Veselica,Scukanac ,Tomicic i drugi.Ujedinio je Franjo sinove partizana ,domobrana i ustasa i oslobodio ovaj ostatak ostataka koji mi nazivamo Hrvatska od komicetnickog jarma. No to jedinstvo su udbasi uspjesno razbili.Pametnom dostatno!!! Tvrdis da je Tudjman naredio ubojstvo Kraljevica. Podnesi dokaze ili zavezi . To ti ispada na isto kao kad bi ja ustvrdio da si TI narucio to ubojstvo.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
23:39 29.03.2015.

Stipeprof, da živimo u onom sistemu kojeg ti obožavaš na osnovu tvojih dosadašnjih komentara, osudili bi te za subverzivnopodrivačku djelatnost protiv HR.... zvuči poznato ?

ZA
zampioivo
22:41 29.03.2015.

Udba danas drzi sve u svojim rukama, mocniji nego do devedesete. Danas su i gruntovni vlasnici Hrvatske. Vice jos uvjek di izlozen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije