Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'to su smutljivci'

Veterani 4. gardijske brigade: Specijalni rat protiv generala Krstičevića i Hrvatske

damir krstičević
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
23.08.2016.
u 23:23

"General Damir Krstičević častan je čovjek, naš legendarni zapovjednik"

Udruga veterana 4. gardijske brigade danas je oštro reagirala na članak objavljen u tjedniku Nacional vezano za generala Damira Krstičevića, naglasivši kako je riječ o "nastavku specijalnog rata protiv generala Krstičevića, protiv dragovoljaca, veterana 4. gardijske brigade, vrijednosti Domovinskog rata i u konačnici protiv bolje i stabilnije Hrvatske", a potporu generalu Krstičeviću dao je i general Ante Gotovina.

"General Damir Krstičević častan je čovjek, naš legendarni zapovjednik. Pod njegovim zapovjedanjem postigli smo najveće pobjede u povijesti Hrvatskog naroda i ima naše puno povjerenje", priopćeno je večeras iz Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Pojašnjavaju kako specijalnim rato nazivaju objede i laži da je general Damir Krstičević napadao Vukovar  dok je činjenično i po faktima bio pripadnik izvidničkog voda  4. gardijske brigade HV.

Udruga naglašava da je dovoljno pogledati u arhivu personalne službe 4. gardijske brigade HV kako bi se utvrdila istina kada je Damir Krstičević pristupio u postrojbu, koje je dužnosti obnašao i do kada je bio pripadnik postrojbe.

"No", dodaje se u priopćenju, "očito je da istina ne zanima one koji su predstavljeni kao desno orijentirani generali ili desno orijentirani časnici. Kodeks i čast hrvatskog časnika, a posebno hrvatskoga generala ni u kojem slučaju ne stanuje u ljudima koji negdje u zamračenim, zadimljenim i alkoholom ispunjenim prostorijama smišljaju takozvane obavještajne afere", navode iz Udruge.

Novi broj tjednika Nacional u članku u kojem se poziva na anonimne desno orijentirane generale, navodi da je Damir Krstićević "u rujnu 1991. još bio u JNA", a iz Udruge na to pojašnjavaju kako hrvatski generali i časnici nastupaju otvoreno, sa svojim imenom i prezimenom.

"Oni koji sami za sebe govore da su generali i još k tome da su desno, a skrivaju se iza pseudonima i anonimnog dilanja tobože vjerodostojnim dokumentima i informacijama, niti su hrvatski generali, niti časnici, niti su časni, a sigurno nisu ni desno", poručuju iz Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Procjenjuju kako je riječ o "smutljivcima koji su zalutali u Hrvatsku vojsku u Domovinskom ratu ili bivšim suradnicima jugoslavenskih službi koji po nalozima svojih gospodara rovare i odrađuju prljave poslove kako bi se generala Krstičevića i druge u ratu dokazane i sposobne generale i časnike onemogućilo da hrvatskom narodu donesu pobjedu u miru kao što su to slavodobitno učinili u ratu".

Također tvrde kako je riječ o neprijateljima hrvatskoga naroda koji "destrukciju žele prenijeti cijeloj hrvatskoj javnosti, stvoriti sumnju, nesigurnost, držeći se one da se stalno ponavljana laž pretvara u istinu".

Ti i takvi, ističu iz Udruge veterana 4. gardijske brigade, "još su tijekom Domovinskog rata, dok su se pripremale i provodile operacije obrane i oslobađanja zemlje gledali svoju osobnu korist, bili na margini stvarnih ratnih događaja i izmišljali obavještajne afere".

>> Krstičević: Gospodarstvo u središtu HDZ-ova programa

Komentara 38

DD
dr dragon
23:33 23.08.2016.

Tko uopce cita taj nacional? Nist koristi!

KA
Karloho
23:39 23.08.2016.

Posto gotovo svi mediji kod nas podrzavaju neokomuniste za ocekivati su lazi i razna podmetanja nasim casnim ljudima.No mislim da vecina ljudi nece vise nasjedati na takve i slicne lazi i podmetanja.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
00:10 24.08.2016.

Nije to specijalni rat samo protiv Krstičevića to je specijalni rat udbe i partije protiv svega hrvatskog. Kako nisu pisali ništa protiv Predraga Matića Freda koji ima niti mjesec dana borbe te izmišljenih tenkova za koje su svjedočili samo njegovi Srbi a da ne govorimo o kvadraturi stana a bio je samac te o invalidnosti od 80%. Kad je to bilo obrađeno u Nacionalu ili gdje drugdje ali kad treba blatiti Hrvata e to je u svim medijima. I to je ona Hrvatska za koju smo se borili, e pa da mi je samo vremeplov da se vratim u ta vremena u to doba i ............ . Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije