Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić:

'Zakoni vrijede za sve! HNS će i dalje braniti prostor slobode i građanske pristojnosti'

vesna pusić
Foto: HNS
1/2
30.05.2015.
u 13:23

Branitelji koji podržavaju HDZ ne mogu živjeti pod drukčijim pravilima i zakonima od onih koji ne podržavaju HDZ, a također su branitelji, kaže Pusić

– Smatrali smo da će za novi mandat u Vladi trebati pokazati da se gospodarstvo pokrenulo, da smo nakon šest i pol godina izašli iz recesije, da smo ušli u Europsku uniju i da od toga imamo koristi, uključujući i devet posto rasta izvoza, da će trebati pokazati industrijski rast i energetsku važnost Hrvatske. To smo smatrali važnim i na tome smo radili. Nažalost, pokazalo se da to nije dosta. Potrebno je zaštititi ovu zemlju i njene građane od samovolje, nasilja i ponovnog uvođenja straha kao instrumenta politike – rekla je na konferenciji za medije u Rijeci, u sklopu sastanka organizacijskog jačanja za članove i predstavnike HNS-a iz 7. i 8. izborne jedince, predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

HDZ je primijetio da mu šanse da se na bilo koji način dočepa vlasti padaju, pa se počeo koristiti metodama pritiska i straha, pa i uvođenjem, od strane svog predsjednika Tomislava Karamarka, ideje da neke grupe u društvu, poput branitelja, ne moraju poštivati zakone koji vrijede za sve. To je nešto protiv čega HNS i svi pristojni ljudi u ovoj zemlji moraju ustati i tome se suprotstaviti. Zakoni vrijede za sve. Branitelji koji podržavaju HDZ ne mogu živjeti pod drukčijim pravilima i zakonima od onih koji ne podržavaju HDZ, a također su branitelji – kaže Pusić.

– U ovoj zemlji nije dovoljno pokazati da znaš i možeš raditi, da postižeš rezultate i da gospodarski zemlja konačno, bez lopovluka i korupcije na najvišim razinama, ide naprijed. I dalje je potrebno osiguravati politiku bez straha, pristojan život ljudima i mogućnost da apsolutno svi žive po istim zakonima i poštuju ih – naglasila je Vesna Pusić.

Voditeljica izbornog tima HNS-a za 7. izbornu jedinicu, predsjednica Istarsko-primorsko-goransko-ličko-senjskog regionalnog saveza HNS-a i gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić poručila je pak kako se nada da će se pozitivna energija ove regije i županije preliti na cijelu zemlju.

Istaknula je kako je ova Vlada napravila ono što nijedna do sada nije, uvodi red u državu, što nije jednostavno. Rekla je i kako se nadala da neke stvari neće trebati vraćati na početak, međutim prosvjedi u Zagrebu jasan su znak kako se mora voditi računa o tome u kakvoj ćemo zemlji živjeti u smislu sigurnosti, sloboda i prava građana.

>> Svi građani moraju poštovati zakon, a branitelji u tome moraju prednjačiti. Ta za to su se borili!

Ključne riječi

Komentara 25

BU
Bulaba
14:02 30.05.2015.

Ne treba smetnuti s uma kakve je vrste drugarica Pusić, čiji je djed prije gotovo 100 godina naredio da policija puca na nevine i nenaoružane prosvjednike u centru Zagreba. Zna se tko i što je Vesna Pusić.

DU
Deleted user
14:07 30.05.2015.

Vesnice draga ,neka pobjedi ko hoce,samo tebe da vise ne gledamo i ne slusamo,svima si preko glave

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
14:20 30.05.2015.

ti više nećeš biti ni precjednica kućnog savjeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije