Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pusić o kandidaturi u UN-u

Voljela bih da moju kandidaturu podrži i predsjednica Grabar-Kitarović

Vesna Pusić Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.09.2015.
u 11:53

Velike svjetske sile donijet će odluku o tome tko će biti novi glavni tajnik UN-a, a ta se odluka, kaže Pusić, očekuje za godinu dana

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić rekla je kako je danas Vlada odlučila da će kandidat Republike Hrvatske za novog glavnog tajnika UN-a biti ona.

Pusić je naglasila kako je Vlada nadležna za takvu vrstu odluke, a na novinarsko pitanje može li predsjednica Republike ikako zaustaviti njezinu kandidaturu, rekla je da ne može u formalnom smislu. Pusić je rekla i kako se naravno nada, i vjeruje te bi voljela da je podrži i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Rekla je da je i njezina kandidatura, kao i svih ostalih kandidata, na vrlo dugom štapu i kako je veća vjerojatnost da na kraju ne bude izabrana nego da uspije u osvajanju mandata glavne tajnice UN-a. Ako bi se to ipak dogodilo, Pusić je rekla da bi to bilo "izvanredno i fantastično".

No, i sam proces kandidature koji će ove godine biti znatno drukčiji nego prijašnjih godina, daje njoj, a pogotovo Hrvatskoj veliku priliku da se na dobar način prezentira svijetu, da poveća svoju vidljivost zbog toga što će svi kandidati imati priliku predstaviti se Općoj skupštini UN-a koja donosi konačnu odluku o novom tajniku, dok prijedloge daje Vijeće sigurnosti UN-a.

Velike svjetske sile donijet će odluku o tome tko će biti novi glavni tajnik UN-a, a ta se odluka, kaže Pusić, očekuje za godinu dana.

>> Pusić: Hrvatska ne planira graditi zidove zbog migranata

Komentara 109

Avatar FrancJunior
FrancJunior
11:58 03.09.2015.

Niti za Boga! Srbija bi, uz Rusiju, dobila jos jednog pomagaca!!!

DU
Deleted user
12:02 03.09.2015.

Miss 1,5% bi za glavnog tajnika a ha ha ha jel to neki los vic ...

BL
bluesbob
12:14 03.09.2015.

Ak je po kvalitetama onda bi i Kim Jong Un bil kandidat za nobelovu nagradu za mir. Dakle...guzičarenje ove spodobe nema granica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije