Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodni skup

Vesna Pusić u Istanbulu na sastanku skupine Prijatelja Sirije

vesna pusić,jános martonyi (1)
AFP/PIXSELL
01.04.2012.
u 11:58

Sastanak će okupiti više od 140 visokih dužnosnika i predstavnika iz brojnih zemalja svijeta i međunarodnih organizacija

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će danas u Istanbulu, na drugom sastanku skupine Prijatelji Sirije. Sastanak će okupiti više od 140 visokih dužnosnika i predstavnika iz brojnih zemalja svijeta i međunarodnih organizacija, u cilju iznalaženja rješenja za okončanje krize, učinkovitu dostavu humanitarne pomoći ugroženim civilima i osiguranje preduvjeta za početak demokratske tranzicije u Siriji, istaknuli su iz ministarstva.

Skupina Prijatelji Sirije prvi je sastanak održala u veljači ove godine u Tunisu kada je od sirijskog predsjednika Bashara al Assada zatražen trenutni prestanak nasilja nad civilima te omogućavanje dostave međunarodne humanitarne pomoći. Imajući u vidu konstantno pogoršanje humanitarne i sigurnosne situacije u Siriji, međunarodna zajednica i ovim sastankom želi ukazati na potrebu zajedničkog djelovanja i žurne pomoći sirijskom narodu.

 Hrvatska nije bila pozvana na prvi sastanak Prijatelja Sirije u Tunisu, ali je sada uključena u ovu važnu međunarodnu skupinu.

Ključne riječi

Komentara 20

TO
Toni50
13:00 01.04.2012.

Vesna Pusić u Istanbulu na sastanku skupine Prijatelja Sirije, koji su svi skupa povukli svoje radnike i prekinuli sve odnose sa njima ! Izuzev vojne financiske pomoči naoružanim pobunjenicima i teroristima (slično kao primjer pomoč nekoga pobunjenim srbima u HR.) ) .....

Avatar madcap
madcap
13:27 01.04.2012.

S Vesnom Pusić napokon Hrvatska postaje primijećena u međunarodnim odnosima. Treba vratiti poljuljani ugled zemlje a i pomoći narodima koji se bore protiv diktature.

TO
Toni50
12:02 02.04.2012.

Vesna Pusić u Istanbulu na sastanku skupine Prijatelja Sirije.. narvno bez prisustava Sirije,,....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije