Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sazvala sastanak

Pusić ministrima: Sad je dosta! Umjesto poreza – investicije

16.01.2014., Zagreb - U Banskim dvorima odrzana je redovita sjednica Vlade RH. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.04.2014.
u 08:30

Šefici HNS-a očito je puknuo film prošlog tjedna nakon što je – iako se ona tome protivila – Vlada povisila trošarine na gorivo za 20 lipa po litri i najavila novi namet telekomima težak 350 milijuna kuna.

Očito nezadovoljna zadnjim potezima Vlade, koje su joj silom jačeg nametnuli "dečki" iz SDP-a, prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić sazvala je za danas ujutro ministarski sastanak. Vesna Pusić će inzistirati na donošenju "vrlo radikalnih mjera" koje bi olakšale investiranje u Hrvatskoj jer joj je dosta da se proračunski deficit krpa novim porezima i nametima. Šefici HNS-a očito je puknuo film prošlog tjedna nakon što je – iako se ona tome protivila – Vlada povisila trošarine na gorivo za 20 lipa po litri i najavila novi namet telekomima težak 350 milijuna kuna.

Ljutiti na ministre iz SDP-a

– Nakon posljednje odluke Vlade o povećanju trošarina na gorivo te većim nametima na telekome i nezadovoljstva HNS-a prihvaćanjem novih mjera, Vesna Pusić odlučila je preuzeti odgovornost i pokušati pronaći drugačije rješenje koje neće značiti samo smanjenje rashoda i nove namete za građane. Potrebno je snažnije punjenje prihodovne strane proračuna – poručuju iz HNS-a. Na sastanak su pozvani ministri Branko Grčić, Milanka Opačić, Siniša Hajdaš Dončić i HNS-ov dvojac – Ivan Vrdoljak i Anka Mrak Taritaš. Cilj sastanka je pronalazak rješenja za radikalno rezanje prepreka za investiranje, ali i veća međuresorna suradnja. U HNS-u su očito vrlo ljutiti na nekoliko ministara iz SDP-a.

– HNS se već dugo pokušava izboriti da sva vladina ministarstva postanu svjesna nužnosti stvaranja prijateljskog okruženja za gospodarstvo i rušenja svih barijera koje još uvijek odbijaju investitore. Postojanje blokada potvrđuje i primjer u Ministarstvu graditeljstva, koje se bori već godinu dana da pokrene projekt energetske učinkovitosti, koji je blokiran u drugim ministarstvima – poručuju iz HNS-a. U Vladi su nam jučer potvrdili da će se sastanak ministara nadležnih za gospodarstvo održati danas, ali tvrde da sastanak nije sazvala Vesna Pusić sama, nego "u suradnji s potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem".

Bez Milanovića

– Nakon prošlotjedne sjednice Vlade, Vesna Pusić izrazila je nezadovoljstvo mjerama za smanjenje deficita pa su stoga Grčić i ona dogovorili sutrašnji neformalni sastanak na kojemu će se razgovarati koje bi mjere za lakše investiranje Vlada mogla donijeti, a koje bi dale brze i osjetne rezultate – kažu u Vladi. Sastanak će proći bez predsjednika Vlade Zorana Milanovića.

>> 'Pokušat ćemo dogovoriti neke vrlo radikalne poteze'

Komentara 133

FL
flops
08:38 23.04.2014.

ona svaki put pristane na sve a onda kad cjene skoce pocme pametovat za ubuduce

Avatar targus
targus
08:39 23.04.2014.

tek sad je dosta!!?? Pa investicije su trebale neprekidno rasti još od 1995,...a ne sad kad ste nas pokrali i srozali nam imidž države na obično sranje!! Zbog toga nas i investitori zaobilaze,...ko da imamo kugu!! A svojom prenatrpanom i sporom administracijim, još dodatno komplicirate stvari.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
08:35 23.04.2014.

Sretan je onaj koji je otišao u Kanadu, Australiju, Njemačku i jutros se tamo probudio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije