Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tko joj piše statuse?'

Vesna Pusić: Neprimjereno je da predsjednica šalje ovakve poruke van zdrave pameti u javnost

Vesna Pusić
Foto: Screenshot/RTL
1/5
17.10.2015.
u 19:43

Potpredsjednica Vlade je potvrdila da se čula s premijerom Milanovićem ali je rekla da ne morate biti predsjednik Vlade da znate da je to potpuno nemoguće.

Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić istaknula je večeras gostujući u RTL-u Danas kako predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ne može preuzeti izvršne ovlasti Vlade.

'To joj Ustav nikada ne dozvoljava. To nije ozbiljna poruka. To je nadrealistična poruka. Ne znam tko joj piše te statuse. Ona ne može izvršiti državni udar i preuzeti izvršne ovlasti. Vlada postaje tehnička kada krene predizborna kampanja. Ukoliko ne dođe do rata, a ipak tako daleko ne bismo trebali ići, ne postoje okolnosti da institut Predsjednika države preuzme izvršne ovlasti.

Potpredsjednica Vlade je potvrdila da se čula s premijerom Milanovićem ali je rekla da ne morate biti predsjednik Vlade da znate da je to potpuno nemoguće.

'Razumijem i navijačke strasti, ali zaista nije zgodno i primjereno da netko tko se nalazi na funkciji predsjednice države šalje ovakve poruke u javnost koje nemaju veze sa zdravom pameti', poručila je Pusić.

Za Dnevnik HTV-a predsjedničinu izjavu komentirao je prozvani ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

- Žao mi je, pomislio sam da joj je netko hakirao profil. Gospođa predsjednica morala bi se suzdržati takvih izjava - rekao je.

[MIGRANTSKA KRIZA] KGK - "Svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao je da ova tehnička vlada nije u...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Saturday, 17 October 2015

Isti kanal, Facebook, kao i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za svoju poruku je upotrijebio i ministar Arsen Bauk. On je poručio svima koji žele voditi Vladu da je rok za kandidiranje do ponedjeljka u ponoć. 'Po kineskom vremenu to je do utorka u šest ujutro', poručio je Bauk.

Foto: Screenshot/reuters

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je prethodno iz Kine putem Facebooka odgovorila ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću.

"Svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao je da ova tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju i da meni prepuštaju izvršne ovlasti. Napravit ću to čim mi dopusti Ustav", stoji u objavi na Facebook stranici Kolinde Grabar Kitarović.

Komentara 338

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
20:09 17.10.2015.

Predsjednica je to rekla metaforički iako je Ostojić to rekao de facto, kako Vlada Hrvatske nije u stanju više obavljati obveze koje stoje pred njom. No ova situacija je samo pokazala koliko su aktualni vladajući političari jadni, a pogotovo Pusićka, koja je bila potonula zadnjih mjeseci.

LU
Lujo123
20:08 17.10.2015.

van zdrave pameti je da je besna pusička ministrica! Katastrofa!!!

Avatar zajutrak
zajutrak
20:10 17.10.2015.

Kako su se aparati i aparčiki zacrvenili do usijanja.. Zamislite, 300 migranata je ušlo u Sloveniju od 6000 koliko ih je ušlo . Kako god svi okupirani mediji "pokrivali" tehničku vladu" ipak bu puklo kad padne kiša a pred granicomm masa jadnih ljudi koja samo raste i raste..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije