Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadroviranje

Pusić ne predlaže ministra kulture, Milanović inzistira

Vesna Pusić i Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
30.03.2015.
u 19:00

Premijer neće ispunjavati želje svoje prve potpredsjednice ni u vezi s izborima, koji će vjerojatno biti poslije Nove godine

– Mnogo je kandidata za novog ministra kulture, no tome treba ozbiljno pristupiti i naći najbolje rješenje – kaže glasnogovornik HNS-a Igor Kolman dodajući da će se ime osobe koja će naslijediti Andreju Zlatar Violić znati vrlo brzo. Kolman nije govorio o imenima, no čini se da Berislavu Šipušu, zamjeniku Zlatar Violić koji trenutačno vodi ministarstvo, neće biti povjeren mandat.

Zamjenik je suodgovoran

To je i logično budući da još uvijek nije jasno je li i on umiješan u aferu podizanja gotovine (152.000 kuna) preko putnih naloga i kreditnih kartica, pa kasnijeg vraćanje novaca u obrocima. No, ako i nije osobno posuđivao novac iz blagajne Ministarstva, kao zamjenik ministrice suodgovoran je za nepravilnosti koje je uočila Državna revizija.

U Vladi smo saznali kako je predsjednica HNS-a Vesna Pusić željela da do kraja mandata ove Vlade na čelu Ministarstva kulture ostane Šipuš kao vršitelj dužnosti. Takva opcija odgovarala bi joj prije svega zato što je HNS trenutačno u unutarnjim previranjima, a čini se da i pored toga u stranačkim redovima nije lako pronaći osobu koja bi bila kompetentna za vođenje Ministarstva kulture. Osim toga, Pusić jako zapinje da se parlamentarni izbori raspišu već u rujnu, a u toj opciji ne bi bilo nelogično na čelu Ministarstva ostaviti vršitelja dužnosti.

Naš sugovornik iz Vlade kaže, međutim, da od toga neće biti ništa.

Upozorio V. Pusić

Premijer Zoran Milanović smatra nedopustivim da se ne imenuje novog ministra kulture. Oko toga je vrlo dosljedan, što je V. Pusić stavio do znanja, ali joj je ostavio još nešto vremena da pronađe novog kandidata. Što se pak datuma izbora tiče, čini se da Milanović ni tu neće ispunjavati želje potpredsjednice Vlade, nego će izbori biti u krajnjem ustavnom roku. Dakle, održat bi se trebali nakon Nove godine, u siječnju, a moguće je čak početkom veljače.

>> Milanović razriješio ministricu Zlatar Violić, pročitajte što je napisala u pismu ostavke

>> Udruga Promo: Berislav Šipuš ne smije biti ministar kulture

Komentara 19

DU
Deleted user
19:20 30.03.2015.

ponestaje im kadra ...

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
20:03 30.03.2015.

"Naš sugovornik iz Vlade kaže, međutim, da od toga neće biti ništa." - postavlja se pitanje u kakvoj su vezi Toma i "visoki" izvor iz vlade, tj. Kim Il Zoka.

MA
mar86
19:57 30.03.2015.

Molimo osobe koje su usko vezane uz kulturu da se učlane u HNS zbog kroničnog nedostatka kadra iz oblasti kulture. Imali su ministricu, pa još nekoga i onda više nikoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije